Veoma uzbudljivo bilo je prvog dana šestog po redu Sajma sporta na kome svoje aktivno učešće ima i naš Fakultet. Naučna konferencija „Sport, zdravlje, životna sredina“, koja je uvrštena u zvanični program Sajma sporta, održana je pod kupolama Beogradskog sajma, a potom su naši studenti odeveni u trenerke Fakulteta za sport ponosno prošetali Halom 3 u svečanom defileu svih učesnika.

Veliki broj gostiju, aktivnih sportista, prijatelja Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ posetio je naš štand. Redom su dolazili rukometaši Partizana, među njima i dvojica naših studenata Darko Stevanović i golman Andrej Trnavac, zatim vaterpolisti večitih rivala Lazar Dobožanov (Crvena zvezda), Nebojša Toholj (Crvena zvezda) i Đorđe Lazić (Partizan), plivač Velimir Stjepanović, ali i jedan od najeminentnijih košarkaških novinara i komentatora Ilija Kovačić, koji već dugi niz godina radi na TV Sport klub.

Takmičarski duh, kako i priliči ovakvoj manifestaciji, opravdali su olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek i svojevremeno svetski i evropski prvak u kajaku Marko Novaković. Naime, za kajakaše i rvače važi pravilo da su izuzetno snažni momci, a u želji da proverimo ko je u ovom trenutku spremniji i jači, pozvali smo naše uspešne sportiste da obaraju ruke… Štefanek i Novaković su se rado prihvatili izazova, a posle žestoke borbe koja je poprilično potrajala pobedu je odneo kajakaš Novaković. Štefanek mu je u duhu fer-pleja pružio ruku, ali i zatražio revanš u dogledno vreme.

Kapije Sajma sporta i u subotu će biti širom otvorene, ulaz je besplatan pa vas pozivamo da nam se pridružite, jer smo i za drugi dan ove manifestacije organizovane sportu u čast spremili brojna iznenađenja. Čekamo vas!