Luka Nastov, dugogodišnji kondicioni trener košarkaškog kluba Partizan, upisao je Fakultet za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”. Odlučio se za studijski program Trener u sportu.

Mladom stručnjaku su priznati ispiti koje je do sada položio na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, tako da je upisan na četvrtu godinu.

Iskreno već dugo sam razmišljao o ovom koraku i sada sam konačno odlučio da postanem student Fakuteta za sport. U nekoliko navrata sam razgovarao sa prof. dr Vladimirom Koprivicom, zahvaljujući kojem sam i počeo da radim u Partizanu, kao i doc. dr Vladanu Radonjiću. Predočili su mi sve prednosti Fakulteta za sport, tako da nemam nijednu dilemu da li sam na pravom mestu”, istakao je Nastov.

Pored profesora Koprivice, Luka je za Fakultet za sport čuo i od igrača Partizana, bivših i sadašnjih, koji su naši student.

Ognjen Jarazam, Nemanja Dangubić, Aleksa Avramović su neka od imena koja su na Fakultetu za sport. U prvi plan su mi stavili sjajan nastavni kadar i veliko razumevanje, koje imaju za vrhunske sportiste, kao i ljude koje su uključenji u vrhunski sport. Moja ambicija je da konstantno stičem nova znanja, kako teorijska, tako i praktična i siguran sam da ću do njih ovde doći. Kada završim osnovne studije, plan je da posle idem i na master”, kaže Luka Nastov.

U košarkaškom klubu Partizan je već četiri godine i brine o fizičkoj pripremi igrača. Već se profilisao kao jedan od najmlađih stručnjaka, koji sjajno radi svoj posao.

Prezadovoljan sam, jer sam u sjajnoj sredini. Mislim da je rad u košarkaškom klubu Partizan, vrh što se tiče srpskog sporta. Promenilo se nekoliko trenera, ali sam sa svim imao sjajan odnos. Počev od Petra Božića, preko Andree Trinkijerija i sada Željka Obradovića. Odgovornost je velika, ali generalno nemam nikakvih problema sa igračima. Sve su to profesionalci, istina različite ličnosti i svaki od njih zahteva drugačiji pristup. Veoma sam zadovoljan našom saradnjom”.

Nastov trenutno ne razmišlja o promeni posla.

U Partizanu sve radim sa zadovoljstvom i to je ono što je najvažnije. Ne znamo nikada šta nosi budućnost, ali trenutno sam potpuno posvećen radu i angažmanu u košarkaškom klubu Partizan”, zaključio je Nastov.