Beograd, 28.12.2015 godine.

Uprkos činjenici da su praznici na pragu, da je kraj godine i da se uveliko svode računi, aktivnosti Fakulteta za sport ne jenjavaju. Danas je ugošćen podpredsednik FIM-e (Federation of International Motorcycling), gospodin Mišel Turk (Michel Turk), sa kojim je rukovodstvo Fakulteta razgovaralo o budućoj saradnji na planu unapređenja edukacije motociklista u Srbiji i regionu, kao najefikasnijeg vida prevencije i smanjenja broja nezgoda u kojima učestvuju motociklisti, posebno onih sa smrtnim ishodom. U ispunjenju tog cilja veoma značajnu ulogu imaju sportski moto klubovi, čiji članovi trebaju biti primer ostalim vozačima motocikala, pa je njihova edukacija od izuzetnog značaja, a tu svoj doprinos mora dati Fakultet za sport, u saradnji sa nadležnim nacionalnim sportskim savezima. Da će Fakultet i ovaj zadatak obaviti na najbolji mogući način, u skladu sa svojim standardima, potvrđuje angažovanje vodećeg stručnjaka za bezbednost motociklista u okruženju, dr Vladimira Jevtića, iz Sekretarijata za saobraćaj Grada Beograda, zaduženog za bezbednost motociklista.

Kao posredan i takođe važan rezultat obavljenih razgovora je čvrsta i jasna preporuka gospodina Turka i FIM-e u cilju prijema Fakulteta za sport u evropski Dom sporta (House of Sport), otvoren 10. septembra ove godine u Briselu, čiji su osnivači i četiri glavna partnera: EuropeActive (European Health and Fitness Association), FESI (Federation of the European Sporting Goods Industry), ICSS (International Centre for Sport and Security) i European think thank Sport & Citizenship, kao i sedam pratećih partnera: ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), EMCA (European Multisport Club Association), Sporsora, EHLA (European Healthy Lifestyle Alliance), FEDAS (Federation of European Sport Retailers), EFCS (European Federation of Company Sports) and EPSI (European Platform for Sport Innovation). Evropski Dom sporta je, prema partnerskom ugovoru, osnovan u cilju razvoja inicijative da se zajedničkim radom različitih sektora podiže svest o prednostima sporta i fizičke aktivnosti, kao i da se zajedničkim snagama i resursima razvije koordinisana strategija u svrhu razvoja celokupnog sportskog sektora.

Dekanka Fakulteta za sport, prof. dr Ivanka Gajić i predsednik Saveta, gospodin Bojan Sekulić, zahvalili su se uglednom gostu na ukazanom poverenju i pozivu za posetu sedištu FIM-e u Luksemburgu, gde bi bili konkretizovani prethodni dogovori potpisivanjem odgovarajućeg protokola i upriličen sastanak sa generalnim sekretarom Doma sporta gospodinom Albertom Bikijem (Alberto Bichi) radi definisanja mape puta za pristupanje Fakulteta za sport  evropskom Domu sporta u Briselu.

Pored gosta iz Luksemburga, Fakultet za sport je ugostio Kuglaški savez Srbije, koji je u amfiteatru Fakulteta održao 3.redovnu Skupštinu. Dekanka Fakulteta za sport, profesorka Ivanka Gajić, pozdravila je prisutne delegate i zaželela im uspešan rad, podsećajući ih na obavezu da kuglaški sport nastavi sa postizanjem šampionskih i rekordnih rezultata. Prvi čovek srpskog kuglanja, gospodin Uroš Dragojlović, zahvalio se dekanki na srdačnom prijemu i gostoprimstvu, pohvalivši dosadašnju, više nego kvalitetnu saradnju.