Drugi upisni rok na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ je u toku i trajaće do 2. oktobra. Budućim brucošima koji još nisu doneli odluku šta će studirati, Fakultet za sport organizovaće izuzetno zanimljivu radionicu koja će im možda pomoći u izboru.

U saradnji sa Televizijom Arena sport, koja sa Fakultetom za sport ima potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, budućim studentima ćemo kroz ovu kreativnu radionicu pokušati da približimo i predstavimo zanimanje sportskog novinara. Cilj nam je da mladim ljudima omogućimo da na delu vide kako izgleda rad u jednoj od najprestižnijih sportskih redakcija u regionu, odnosno čime će se baviti i kako bi mogao da izgleda njihov radni dan nakon završetka našeg studijskog programa Sportsko novinarstvo.

Na praktičnim primerima, kroz pisanje i čitanje vesti pred kamerama, obilaska komentatorskih kabina, montiranja priloga i razgovora sa poznatim komentatorima i urednicima TV Arena sport, budući brucoši imaće priliku da vide da li je to oblast sportske industrije u koj žele da razvijaju svoju porofesionalnu karijeru i na taj način budu sigurni da su napravili pravi izbor. Takođe, biće u prilici i da razgovaraju sa studentima Fakulteta za sport, Dejanom Karovićem i Ivanom Miletićem, koji su posle realizovane stručne prakse, koja im je omogućena od srane naš Fakulteta, dobili profesionalni angažman i sada rade kao komentatori na TV Arena sport.

Ova radionica biće organizovana u petak, 11. septembra, a svi zainteresovani mogu da se prijave do četvrtka, 10. septembra putem mejla radionica@fzs.edu.rs. U prijavi treba da se navede: ime, prezime, datum rođenja i broj mobilnog telefona, a posebno naglašavamo da je broj mesta ograničen.

Ostvari svoje ambicije, stekni znanje za medalje.