Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nastavlja sa ustaljenom praksom održavanja kreativnih radionica za brucuše. Posle uspešno realizovane radionice za menadžere u sportu, koja je organizovana sa KK Crvena zvezda, gde su naši budući studenti imali prilike da se upoznaju sa procesom organizacije evroligaške utakmice sa Fenerbahčeom, ovog puta organizuje se kreativna radionica za buduće sportske novinare. Cilj i ove radionice biće da se budućim studentima na studijskom programu Sportsko novinarstvo, kroz praktične primere približi novinarska profesija i posao kojim će se baviti po završetku studija

Radionica će biti realizovana u saradnji sa našim dugogodišnjim partnerom TV Arena sport u utorak 19. aprila. Svi zainteresovani će imati priliku da osim korisnih saveta profesora Fakulteta za sport i urednika sa TV Arena sport čuju i iskustva naših studenata koji su zahvaljujući poslovno-tehničkoj saradnji našeg Fakulteta sa ovom renomiranom sportskom televizijom, profesionalno angažovani kao novinari i komentatori na TV Arena sport.

Učesnici ove radionice će se upoznati sa funkcionisanjem televizije i televizijskog programa, oprobati u kreiranju vesti, a dobiće priliku i da se okušaju u komentarisanju utakmica.

Ova radionica će biti dragoceno iskustvo za one koji žele da se bave sportskim novinarstvom, ali i da im pomogne u donošenju veoma važne odluke, odnosno potvrde izbora Fakulteta i buduće profesije. Na Fakultetu za sport sam dobio veliko znanje. Praktični rad je bio veoma zastupljen, a šansa koju sam zahvaljujući Fakultetu dobio na TV Arena sport mi je omogućila da ostvarim svoje snove – rekao je Dejan Karović, komentator TV Arena sport i najbolji mladi novinar u elektronskim medijima  u izboru Udruženja sportskih novinara Srbije za 2021. godinu.  

Svi zainteresovani treba da se prijave putem mejla jovo.karanovic@gmail.com, a u prijavi treba navesti ime, prezime i kontakt telefon.