Udruženje sportskih komentatora – SPOK u narednih pet nedelja na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ realizovaće kurs za sportske komentatore. To je nastavak partnerskog odnosa našeg fakulteta i Udruženja sportskih komentatora, koji je uspostavljen još 2015. godine. Glavni predavači su Nebojša Višković i Gojko Andrijašević, poznati komentator Sport kluba.

Na kursu učestvuje 25 polaznika iz Beograda, Subotice, Novog Sada i drugih gradova u Srbiji, kao i iz Zagreba i Podgorice. Među polaznicima su i studenti Fakulteta za sport kojima su omogućene posebne pogodnosti. Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom u ukupnom trajanju od 30 sati. Posle odslušanih predavanja, polaznici će imati dva praktična zadatka na Sport klubu. Svi će dobiti sertifikat o uspešnom pohađanju kursa.

Cilj kursa je da Gojko i ja polaznicima prenesemo bogato iskustvo i da ih što bolje spremimo za komentatorski posao. Već smo imali slučajeva da su mnogi koji su prošli ovaj kurs našli posao što na Sport klubu, što na drugim televizijama. Očekujem da će i ova generacija biti uspešna i da će prihvatiti naše sugestije i savete – rekao je Višković.

Kurs za sportske komentatore organizuje se već nekoliko godina, prvi put u prostorijama našeg fakulteta. Fakultet za sport je omogućio svu neophodnu tehničku podršku, a za sve učesnike obezbeđeni su prigodni paketi.

Veliku zahvalnost dugujemo Fakultetu za sport. Imamo na raspolaganju amfiteatar, koji je idealan za ono što je nama potrebno. Nekako je bio logičan izbor da se kurs održi na mestu koje je direktno vezano za sport i koje obrazuje sportske novinare. Ovo je samo nastavak odlične saradnje koja godinama postoji između Udruženja sportskih komentatora, Fakulteta za sport i Sport kluba – zaključio je Nebojša Višković.