U saradnji sa Udruženje sportskih komentatora Srbije na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ drugu godinu zaredom biće organizovan kurs za mlade sportske komentatore, koji će obuhvatati 30 sati predavanja i praktični rad na Sport klubu. Na ovaj način biće nastavljena i dodatno produbljena saradnja koju Fakultet za sport ima sa Udruženjem sportskih komentatora Srbije još od 2015. godine.

Polaznicima kursa svoje znanje, kao i ranijih godina, prenosiće Nebojša Višković i Gojko Andrijašević, komentatori Sport kluba, koji ukupno imaju preko 50 godina iskustva u novinarskoj profesiji i preko 15.000 direktnih prenosa sportskih manifestacija. Povremeno, kao gosti – saradnici kursa pojavljivaće se i drugi komentatori Sport kluba.

Kurs počinje 5. aprila, trajaće skoro dva meseca (teorijski i praktični deo), a nastava će se odvijati na Fakultetu za sport utorkom i petkom od 17 do 20 časova, osim u završnici kursa, kada je predviđen i praktični rad na Sport klubu.

Polaznici će steći osnovna znanja i opšte principe sportskog novinarstva koji važe za poslove na televiziji, radiju, internetu, u dnevnoj i periodičnoj štampi, posle čega će fokus biti na komentatorskom pozivu. Sve naučeno imaće priliku da pokažu kroz dva komentara sportskih događaja (snimci već odigranih utakmica) u komentatorskim kabinama u prostorijama Sport kluba, koji stoji iza Udruženja sportskih komentatora SPOK.

Cena kursa je 40.000 dinara, a diplomci i studenti Fakulteta za sport, kao i prvih troje budućih brucoša koji popune predupsinu prijavu za studijski program Sportsko novinarstvo, (predupsinu prijavu možete popuniti OVDE) dobijaju 50 odsto popusta. Plaćanje je moguće i na dve rate. Svi polaznici kursa dobijaju sertifikat o pohađanju.

Prijave se vrše putem mejla budikomentator@gmail.com, broj mesta je ograničen, a rok za prijavu je 28. mart. Ukoliko ste zainteresovani za pohađanje kursa, na pomenuti mejl potrebno je dostaviti sledeće podatke: ime i prezime; godinu rođenja; mesto stanovanja; broj telefona; završenu školu; omiljeni sport; da li ste se do sada prijavljivali na naš kurs i, ako jeste, kada je to bilo; molimo Vas da naglasite ukoliko ste student Fakulteta za sport.