Olimpijske igre u Tokiju polako se bliže kraju. Nekoliko studenata Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ završili su svoje učešće na najvećoj smotri svetskog sporta, dok neke tek očekuje završne borbe za odličja. Svi su na sjajan način reprezentatovali i svoju zemlju i našu visokoborazovnu ustanovu.

Najbliža medalji bila je bokserka Nina Radovanović. Diplomac našeg Fakulteta, a sada na Master studijama Menadžment u sportu zaustavljena je na korak od medalje u muva kategoriji (do 50,8 kilograma).

U prvom kolu Nina je odlukom sudija rezultatom 5:0 savladala Kanađanku Mendi Bujol. Na isti način je reprezentativka Srbije pobedila Ornelu Havjarimanu. U četvrtfinalu, koji je bio meč za medalju, Radovanovićeva je poražena od Hsjao Ven Huang, aktuelne svetske šampionke u ovoj kategoriji.

Velimir Stjepanović, višestruki šampion Evrope u plivanju, prošao je u polufinale na trci na 200 slobodno. U kvalifikacijama je isplivao rezultat 1:46,26, što mu je donelo 14. mesto. U polufinalu nije uspeo sa 1:47,46 uđe među osam najboljih. Bio je i deo muške štafete Srbije 4 x 100 slobodno, koja je osvojila 10. mesto sa državnim rekordom 3:13,71.

Džudisti Anja Obradović i Aleksandar Kukolj otišli su u Japan sa medaljama sa Svetskog prvenstva u Budimpšeti. Oboje su na tom takmičenju obezbedili učešće u Tokiju. Anja je u kategoriji do 63 kilograma imala težak žreb i u prvom kolu izgubila je od Holanđanke Džul Fransen.

Aleksandar Kukolj je takmičenje odlično počeo. U kategoriji do 100 kilograma na ipon je pobedio Takajavu iz Fidžija. U drugom kolu žreb mu je dodelio Korejanca Guama Čoa, koji ga je posle velike borbe pobedio. Kasnije je Čo osvojio srebrnu medalju.

Miomir Kecmanović na svom debiju na Olimpijskim igrama u singlu je ostvario jednu pobedu. U prvom kolu bio je bolji od Poljaka Kamila Majhržaka. Zaustavio ga je u drugom kolu posle tri odigrana seta Francuz Igo Umber.

Jovanu Preković i njenog trenera Roksandu Atanasov teč očekuje učešće u Tokiju u karateu. Reprezentativci Srbije Branislav Mitrović, Sava Ranđelović i Đorđe Lazić, kao i asovi Crne Gore Draško Brguljan, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić i selektor Vladimir Gojković stigli su do četvrtfinala na vaterpolo turniru i tek ih očekuju mečevi za mesto na pobedničkom postolju.

Isto važi za Jelenu Blagojević, reprezentativku Srbije u odbojci, kao i Aleksandra Sekulića, koji kao trener uspešno predvodi mušku košarkašku reprezentaciju Slovenije.