Vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ogroman doprinos uspehu dala su i četiri studenta Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Na golu je bio Branislav Mitrović, diplomac na master studijama Trener  u sportu, dok su u polju blistala još tri naša studenta: Sava Ranđelović, Đorđe Lazić i Radomir Drašović.

U odlučujućem meču Srbija je savladala Grčku 13:10 i na taj način odbranila tron osvojen na Igrama u Rio de Žaneiru pre pet godina. Prethodno su izabranici Dejana Savića u četvrtfinalu savladali Italiju 10:6, da bi u polufinalu u najdramatičnijem meču turnira bili bolji od Španije 10:9.

Čestitamo veliki uspeh našim studentima i nadamo se da će u godinama koje dolaze nastaviti da osvajaju najsjanija odličja sa reprezentacijom Srbije na najvećim takmičenjima.

Studenti Fakulteta za sport osvojili su u Tokiju ukupno tri medalje. Pored vaterpolista, zlatom se okitila karatistkinja Jovana Preković u kategoriji do 61 kilograma, dok je odbojkašica Jelena Blagojević osvojila bronzanu medalju sa reprezentacijom Srbije.