Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ dobio je novog partnera. Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisan je i sa Kragujevačkim vaterpolo klubom Radnički.

Kragujevčani, koje sa direktorske funkcije predvodi naš proslavljeni reprezentativac Jugoslav Vasović, a o struci brigu vodi dugogodišnji asistent Dejana Savića u naconalnom timu i selektor juniora Uroš Stevanović, zauzimaju sve značajnije mesto na vaterpolo mapi Srbije i regiona. Posle uspešno saniranih finansijskih problema, Radnički je krupnim koracima krenuo napred, pre svega kroz razvoj mladih igrača iz svoje škole.

Dva prospekta za budućnost vaterpola u Kragujevcu su Uglješa Panić i Nemanja Stanojević, juniorski reprezentativci Srbije koji su za reprezentaciju naše zemlje nastupali i u kadetskoj selekciji. Panić i Stanojević su dobili stipendije Fakulteta za sport, a obojica su odabrala studijski program Menadžment u sportu:

– Dugujemo veliku zahvalnost Radničkom, našem klubu, koji bukvalno vodi računa o svim segmentima našeg razvoja. Imamo izvanredne uslove za trening, a sada smo dobili i priliku da stičemo obrazovanje što je za nas neprocenjivo – kaže Uglješa, a na njegovu priču nadovezuje se Nemanja:

– Sve pohvale zaslužuje i Fakultet za sport koji na ovaj način podržava veliki broj mladih i perspektivnih sportista. Ovaj Fakultet je zaista po meri aktivnih sportista, jer su svi studijski programi usklađeni sa našim trenažno-takmičarskim aktivnostima što zaista mnogo znači. Bićemo u prilici da stičemo obrazovanje, a uporedo ćemo moći i da razvijamo naše sportske karijere.

Panić je rođeni Kragujevčanin, od malih nogu je voleo vodu i kada je na zatvorenom bazenu u KRagijevcu u „kavezu“ video lopte za vaterplo znao je da je to sport kojim želi da se bavi. Sa sruge strane Stanojević je rodom iz Leskovca, a na prvi trening vaterpola odveo ga je stariju brat. U Radničkom su više od pet godina:

– Imamo zaista vrhunske uslove, kao i veliku podršku svih ljudi u klubu, koji se trude da nas rasterete na svki mogući način i omoguće nam da se fokusiramo samo na vaterpolo – ističe Panić.

– Atmosfera u klubu je takoše izvanredna – dodaje Stojanović  i nastavlja: – Istina je da su treninzi teški, poprilično naporni, ali i zanimljivi i inovativni i imamo sreću što sarađujemo sa takvim trenerom kao što je Uroš Stevanović.

Radnički se takmiči u drugoj Jadranskoj ligi i iz šest utakmica ima isto isto toliko pobeda.

– Pobedili smo Kataro, Medveščak, Vojvodinu, Galeb, Triglav i Zemun. Ambicije kluba su ulazak u prvu Jadransku ligu i ciljamo sve trofeje u svim takmičenjima – kaže Panić.

Tandem Radničkog očekuju i brojne reprezentativne obaveze:

– Predstoji nam juniorsko Svetsko prvenstvo u Kuvajtu. Nadam se da ću izboriti svoje mesto u ekipi, a odna bi svaka medalja bila veliki uspeh – konstatuje Stanojević.

Panić i Stanojević nemaju dilemu kada je omiljena vaterpolo utakmica u pitanju i igrač koga najviše cene:

– Duel sa Crnogorcim u polufinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti 2014. kada je posle zaostka od 5-6 golova Slobodan Nikić zatresao mrežu za veliki trijumf je istinski vaterpolo spektakl. Sa druge strane Andrija Prlainović je igrač koga najviše cenimo. Najkomletniji vaterpolista koga smo imali prilike da gledamo. Mozak i veština – uglas zaključuju Panić i Stojanović.