Odbojkašku karijeru počeo je u rodnom Kraljevu, a već sa 14 godina je došao u Crvenu zvezdu u kojoj je prošao sve mlađe selekcije. Posle dvogodišnje epizode u Valjevu, gde je sa ekipom VA 014 izborio plasman u Prvu ligu, prešao je u redove Partizana. Perspektivni libero Lazar Stašević upisao je studijski program Trener u sportu i tako se pridružio plejadi vrhunskih odbojkašica i odbojkaša: Jeleni Blagojević, Jovani Stevanović, Nevenu Majstoroviću, Edinu Škoriću, Vladi Petkoviću, treneru Ivanu Steljiću… koji su studirali ili studiraju na našem fakultetu ili su završili kurs stručnog osposobljavanja:

– Dobio sam mnogo preporuka za Fakultet za sport od ljudi iz odbojke. To me je dodatno učvrstilo u mojoj odluci da izaberem Fakultet za sport, jer bih voleo da na neki način ostanem u odbojci i kada se igračka karijera završi. Trenerski poziv bi bio najlogičniji nastavak svega, pa je studijski program Trener u sportu za mene bio idealan izbor – kaže Lazar i dodaje:

– Privilegija je za sve profesionalne sportiste činjenica da postoji visokoobrazovna ustanova kao što je Fakultet za sport, koja ima razumevanja za naše profesionalne obaveza i koja je svoj sistem školovanja prilagodila aktivnim sportistima. S obzirom na sve to mislim da ću bez problema uspeti da uskladim treninge sa obavezama na fakultetu. Ozbiljno shvatam sve svoje svoje obaveze, jer sam kroz sport naučio da cenim i poštujem vreme i budem odgovoran, a sticanje znanja i diplome biće mi veliki zalog za budućnst koji će mi doneti dodatnu sigurnost.

Lazar Stašević bio je član mlađih reprezentativnih selekcija, osvajač zlatne medalje sa juniorima na Balkanijadi, a na izuzetno jakom međunardonom turniru u Moskvi 2017. godine proglašen je za najboljeg libera.

– Veliki žal mi je ostao što još nisam osvojio trofej u seniorskoj konkurenciji, a bilo je prilike za to. Propustili smo šansu u finalu Kupa prošle godine. Poraženi smo od Vojvodine sa 3:0, iako smo ih u ligaškom delu savladali 3:1 – iskren je Lazar.

O svojim igrama u Partizanu Lazar kaže:

– U redove Partizana došao sam najviše zbog trenera Bojana Janića koga izuzetno cenim. Bilo je teško izboriti se za više prostora u igri pored Nikole Pekovića, sjajnog momka i vrhunskog libera koji je osvajao medalje sa nacionalnim timom. Međutim, pored njega sam mnogo toga naučio i pošto njega put dalje vodi u inostranstvo, nadam se da će sledeća sezona biti prilika da se u pravom svetlu pokažem na terenu. Otvara mi se prostor u timu i nadam se da ću iskoristiti ukazanu šansu.

Za sve što ga čeka naredne sezone Lazar Stašević se vredno priprema.

– Sa treninzima u klubu trebalo bi da počnemo 9. jula. Ali, ja sam već u trenažnom procesu, individualno se spremam, radim dosta na kondiciji i nadam se da ću potpuno spreman dočekati početak priprema i da će sezona biti uspešna za klub ali i mene lično – zaključio je Stašević.