Nastavlja se trend da veliki broj studenata Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ počinje da rade u svojoj budućoj profesiji još tokom trajanja osnovnog akademskog obrazovanja.

Lazar Đurđević je jedan od njih. Student trećeg godine na studijskom programu Sportsko novinarstvo već skoro godinu dana radi na televiziji Arena.

Prvo sam otišao na Arenu i jedan kratak period sam bio na sajtu. Ubrzo sam počeo da radim probne prenose za neke utakmice. Sve je proteklo veoma dobro i od aprila prošle godine radim kao komentator fudbalskih i odbojkaških utakmica“, istakao je Đurđević.

Lazar kaže da je dolazak na Arenu bio ostvarenje njegovih snova.

Uvek sam želeo da budem sportski komentator. Trudim se da učim svaki dan i stvarno uživam u svakom prenosu. Cilj je da u budućnosti izveštavam sa nekih velikih sportskih događaja“, u dahu kaže Lazar Đurđević.

A početak ostvarenja snova bio je dolazak na Fakultet za sport.

Fakultet za sport je bio logičan izbor, jer sam znao šta će biti moja buduća profesija. Gledao sam na internetu, video studijski program Sportsko novinarstvo, proučio koji su predmeti i lako odlučio da se upišem. I za sada je Fakultet apsolutno ispunio sva moja očekivanja“.

Praktična rad je ono što Fakultet za sport izdvaja od svih visokoobrazovnih ustanova.

Da žargonski kažem „bačeni smo u vatru od prvog dana“. Posle kvalitetne teorijske obuke počeli smo odmah da radimo kao da smo u redakciji. Prošli smo kroz novinarske žanrove, tako da i kada sam došao u Arenu bio sam potpuno spreman za sve izazove. Ne postoji bolje mesto za sve one koji žele da se bave novinarstvom“, kaže Lazar Đurđević.

Na pitanje da li je teško uskladiti obaveze na fakultetu i na poslu, Lazar ističe.

Nije lako, ali za sada uspevam da držim korak. Svaki slobodan trenutak koristim za učenje i siguran sam da ću osnovne studije uspeti da okončam u roku“, zaključio je Đurđević.