Beograd, 05. 10. 2016.

Na Fakultetu za sport danas je gostovao naš legendarni atletičar, nosilac čak 6 nacionalnih rekorda i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, gospodin Slobodan Branković. Član najbrže „bele štafete“ svih vremena sa Svetskog prvenstva u atletici 1987. poželeo je studentima uspešan početak školske godine i prezentovao rezultate koje je Savez ostvario u prethodnom periodu.

3

–  Iza vrhunskih sportskih uspeha uvek stoji dobro organizovan menadžment. Rezultati koji su poslednjih godina postignuti u atletici nisu slučajnost, već posledica kontinuiranog ulaganja u razvoj, kako atletičara, tako i trenerskog kadra. Ustanovili smo postojanje lošeg trenda, da se mladi sportisti bave ovim sportom sve do juniorskih kategorija, nakon čega prestaje interesovanje za postizanje boljih rezultata. Takva psihologija je morala da se promeni. Tada sam počeo da razmišljam kako da dostignemo zapažene rezultate u seniorskoj konkurenciji jer je to ono što se pamti, ono što privlači medije i, u krajnjoj liniji, sponzore. Uspeli smo čak da utrostručimo budžet Atletskog saveza Srbije i pošaljemo naše atletičare na pripreme u inostranstvo u vrhunske akademije, a proizvod tog rada svi jasno vidimo – rekao je generalni sekretar.

Studenti su imali priliku da postave pitanja gospodinu Brankoviću, a na osnovu Sporazuma o saradnji koji je naš fakultet sklopio sa Atletskim savezom Srbije, i da se uključe u organizaciju predstojećeg Evropskog prvenstva u dvorani koje će se održati u Beogradu, od 03. do 05. marta 2017. godine. Ovo će biti sjajna prilika za sve studente Fakulteta za sport, da stečena teorijska znanja primene u praksi i to u organizaciji jednog velikog međunarodnog takmičenja.

2

– Evropsko prvenstvo u dvorani će biti jedan od najvećih nacionalnih projekata u poslednje vreme. U organizaciji će učestvovati i veliki broj volontera, pa vas stoga pozivam da se uključite i postanete bogatiji za izuzetno iskustvo. Na RTS-u su mi rekli da im je ovo jedan od najzahtevnijih događaja koje su do sada pokrivali. Nastupe atletičara će snimati 54 kamere, što je znatno više u odnosu na Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje je snimano sa 17 kamera. Adaptiranje Arene počinje već od 1. januara 2017. godine, a zbog tehničkih zahteva moraćemo da uklonimo istočnu i zapadnu tribinu. Ova sportska manifestacija će apsolutno opravdati sva ulaganja jer će u značajnoj meri doprineti razvoju turizma u Srbiji, a smeštajni kapaciteti u Beogradu će sigurno biti potpuno popunjeni – naveo je gospodin Branković.

Atletski savez Srbije se kandidovao i za organizovanje Svetskog šampionata u dvorani 2020. godine, a do tada je u planu završetak nacionalnog atletskog centra.

Video sa događaja možete pogledati OVDE.