Beograd, 25. 01. 2017.

Na Fakultetu za sport održan je licencni seminar Bokserskog saveza Srbije nakon čega je preko 120 trenera dobilo licencu za rad u 2017. godini. Licenciranje sportskih stručnjaka obavezno je po Zakonu o sportu Republike Srbije, a samo treneri sa licencom Bokserskog saveza biće u prilici da budu predloženi za sticanje AIBA zvanja, kao i da sekundiraju na predstojećem Pojedinačnom prvenstvu države u Valjevu.

dsc_0069

Dekanka Fakulteta za sport, prof. dr Ivanka Gajić poželela je učesnicima puno uspeha u trenerskoj karijeri uz želju da nastave da se usavršavaju i stiču znanja kroz slične seminare i obuke.

U okviru ovog kursa, predavanje je održao profesor našeg fakulteta, prof. dr Franja Fratrić koji je učesnicima govorio o trenažnim tehnologijama i zakonitostima u transformacionim procesima. Na temu izmena u tehničkim pravilima i pravilima takmičenja trenerima je govorio generalni sekretar BSS i AIBA supervizor, Dragoljub Radović.

dsc_0094

–  Licenciranje bokserskih trenera u Srbiji nije vršeno već 10 godina. S obzirom do je to praksa u svakom sportu, mi smo od ove godine uveli tu proceduru, a licenca će se obnavljati na godišnjem nivou. Ovakve vrste seminara su neophodne kako bi treneri bili upućeni u promene u pravilima koje su u boksu vrlo česte – rekao je supervizor.

Samim prisustvom seminaru, treneri su stekli licence za tekuću godinu, koje su im uručene nakon predavanja.