Mačevalački savez Srbije proslavio je 90 godina postojanja, a naša asistentkinja na Katedri za trenere u sportu ass. dr Svetlana Petronijević na ovoj prestižnoj svečanosti višestruko je nagrađena – kao mačevalac, ali i kao sportski radnik. Svetlana Petronijević mačevanjem se bavi od 1987. godine, a od 2016 je i predsednica MK Crvena zvezda.

Na proslavi velikog jubileja mačevanja u Srbiji posebno su istaknuti njeni vrhunski sportski rezultati po kojima je druga najuspešnija takmičarka u istoriji naše zemlje. Naime, Svetlana Petronijević osvojila je čak 18 ptitula šampiona države i prva je u istoriji koja je uspela da sa sva tri oružja (mač, sablja, floret) osvaji titule u ekipnoj konkurenciji pa je priznanje zasluženo otišlo u njene ruke.

Drugu plaketu Svetlana je dobila kao predsednica MK Crvene zvezde s obzirom da su crveno-beli mačevaoci sa čak 170 pojedinačnih i ekipnih titula najtrofjeniji klub u Srbiji. Svetlani Petronijević čestitatmo na laskavim priznanjima i želimo još mnogo uspeha i pehara u budućnosti.