Specijalne gošće Fakulteta za sport bile su košarkašice kineskog prvoligaša Šangaj Svordfiša koje se u Beogradu pripremaju za narednu takmičarsku sezonu. U posetu našem Fakultetu dovela ih je Marina Maljković, koja je od prošle sezone trener ovog kluba. Fakultet za sport uspešno sarađuje sa selektorom naše ženske reprezentacije i protokolom o saradnji koji je potpisan pruža podršku njenom Pokretu za žensku košarku.

– Fakultet za sport je vrhunska obrazovna institucija i zato svim košarkašicama reprezentativkama sa kojima sarađujem preporučujem ovaj Fakultet kao najbolje mesto za sticanje zvanja i znanja. Prilagođenost studijskih programa njihovim sportskim obavezama je veliki benefit – rekla je Marina Maljković obraćajući se prisutnima u amfiteatru i potom dodala:

– Svim studentima koji ovde studiraju mogu samo da poručima da ste na pravom mestu, kao i da svi oni koji diplomiraju su dobrodošli da ukoliko to žele se uključe u rad mog Pokreta za žensku košarku.

U ime Fakulteta za sport dragim gošćama iz Kine obratio se prof. dr Srećko Jovanović:

– Velika nam je čast zadovoljstvo kada nam u goste dolaze uspešni sportisti, a naročito treneri. Jer, na ovom Fakultetu školujemo buduće trenere pa je svaka reč trofejnih stručnjaka za njih dragocena. Uz čestitke Marini za osvojenu bronzu na Evropskom prvenstvu ove godine, ekipi Šangaja želim mnogo uspeha u predstojećoj sezoni – rekao je prof. dr Jovanović.

Kineske košarkašice obišle su prostorije Fakulteta, delimično se upoznale sa načinom rada, a na poklon su dobile majice našeg Fakulteta kao uspomenu na ovo druženje.