Retki su studenti Fakulteta za sport Univerziteta „Union Nikola Tesla“, koji osnovne studije završe sa prosekom 10. U odabrano društvo nedavno je ušao Marko Čulić sa studijskog programa Menadžment u sportu.

Tačku na besprekorno studiranje stavio je diplomskim radom pod nazivom „Digitalni marketing FK Partizan“. Mentor je bio doc. dr Uroš Mitrović, dok su komisiju još činile prof. dr Ana Gavrilović i doc. dr Ivana Parčina.

Prezadovoljan sam kako je protekla odbrana diplomskog rada. Suština rada je bila poređenje rada marketinga Partizana sa marketingom Crvene zvezde u oblasti društvenih mreže. Obuhvatio sam period od 30. septembra do 6. oktobra. Drago mi je što se prezentacija svidela članovima komisije, dobio sam mnogo lepih reči od eminentnih profesora i to mi mnogo znači“, u dahu je rekao Marko Čulić.

 

Fakultet za sport je upisao pre pet godina i to na predlog majke.

Rekla mi je da postoji Fakultet, koji se nedavno otvorio, i da ima smer Menadžment u sportu. To mi je bilo dovoljno. Kasnije kada sam upoznao pokojnu dekanku Ivanku Gajić i sve ostale profesore, znao sam da sam na pravom mestu. Uživao sam sve vreme, jer sam studirao ono što zaista volim i što me zanima“, kaže Čulić.

Marko u prvi plan stavlja sjajnu saradnju sa svim profesorima, kao i veliko iskustvo, koje je stekao tokom proteklih pet godina.

Uvek sam se osećao kao deo kolektiva. Nikada nije postojao taj klasičan odnos profesor- student, nego su se svi trudili da aktivno učestvujemo u temama, kažemo svoje mišljenje. Često su profesori na predavanjima iznosili i neke stvari iz života, koje nisu direktno vezane za predmet, koji izučavamo, ali su nam pomogle da ih bolje shvatimo“.

Marko Čulić želi da i dalje proširuje svoja znanja. Upisao je master studije na našem fakultetu.

Opredelio sam se za Menadžment u turizmu i rekreaciji. Radim već neko vreme kao turistički vodič u agenciji „Go2 Travelling“, tako da mislim da je ovo bio logičan korak“.

Pored studiranja i rada u agenciji, Marko ima i svoj sopstveni projekat.

Projekat se zove „Fantazi Master“, i vezan je za „Fantasy Premier league“, koji je veoma popularan u Srbiji. Bavimo se u njemu analizima, odnosno dajemo savete kroz novinarske tekstove, na osnovu kojih oni koji su u Fantaziju odlučuju koje će fudbalere uvrstiti u svoj sastav“, ističe Čulić.

Ne isključuje mogućnost da jednog dana i sam bude predavač na Fakultetu za sport.

Što da ne. Sada sam jedan od demonstratora. Osećam se prijatno na Fakultetu. Videćemo gde će me odvesti put, ali to je sigurno jedna od opcija. Verujem da bih mogao nekim budućim generacijama da prenesem znanje i iskustvo, koje sam ja stekao na Fakultetu za sport“, zaključio je Marko Čulić.