Beograd, 29.06.2017.

Marko Petković je mladi bek FK Crvena zvezda i član reprezentacije Republike Srbije. Nakon što je prošao sve omladinske selekcije OFK Beograda, debitovao je za prvi tim „romantičara“ sa Karaburme u sezoni 2010/11. U plavo-belom dresu se potpuno afirmisao, zadužio kapitensku traku i sjajnim igrama zaslužio poziv u mladu reprezentaciju Srbije. Krajem avgusta 2013. postaje fudbaler Crvene zvezde. Sa crveno-belima je osvojio dve titule prvaka Srbije. Bio je kapiten mlade reprezentacije Srbije koja je napravila sjajan uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj. Zbog povrede koju je zaradio u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Španije u Jagodini, pauzirao je pet meseci. Za seniorsku reprezentaciju Srbije je debitovao 13. novembra 2015. u prijateljskoj utakmici protiv Češke u Ostravi.

Ipak, karijera profesionalnog fudbalera ga nije sputala da se posveti i obrazovanju. U prilog tome svedoči i podatak da je Marko na našem fakultetu uspešno završio četvorogodišnje akademske studije na studijskom programu Menadžment u sportu.

Diplomirao je na temu „Istorijski razvoj Fudbalskog kluba Crvena zvezda“. Sa diplomom sportskog menadžera u rukama, Marko ima samo reči hvale za uslove koji su mu obezbeđeni tokom studiranja.

– Utisci su zaista fantastični, jer sam uspeo da spojim nešto što je veoma lepo i zanimljivo i nešto od čega ću u budućnosti sigurno imati mnogo koristi. Moram da naglasim da su svi ljudi na Fakultetu za sport bili predivni, maksimalno predusetljivi za moje profesionalne obaveze i to je osnovni razlog što sam upisao i na kraju i završio ovaj fakultet. Posebno moram da se zahvalim dekanki Ivanki Gajić, kao i mom mentoru profesoru Milanu Mihajloviću, koju su mi pomogli u savladavanju gradiva i pripremi diplomskog rada. Zato je ova visokoobrazovna ustanova moja topla preporuka svim profesionalnim sportistima – rekao je Marko.

Našem studentu čestitamo na ostvarenom akademskom zvanju i želimo mu puno uspeha u nastavku karijere.