Igor Tomašević, jedan od naših najboljih stručnjaka za kondicionu pripremu, na sjajan način je stavio tačku na svoje akademsko obrazovanje na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Maksimalnom ocenom odbranio je master rad na temu „Uticaj maksimalnih izometrijskih naprezanja i telesnog sastava na ispoljavanje snage“. Mentor je bio doc.dr Adam Petrović, a u komisiji su bili prof. dr Nemanja Ćopić i doc. dr Vladan Radonjić.

Posebna vrednost ovog rada je što je oslonjen na istraživanja koja su obavljena u naučnoj-istraživaćkoj laboratoriji Fakulteta za sport.

Bila je ovo kruna jednog ozbiljnog projekta. Rekao sam i prilikom odbrane rada da mi je drago što će ovaj rad sigurno moći i da se primeni u praksi. Zadovoljam sam kako je protekla odbrana, a posebno mi je zadovoljstvo što je prof. dr Adam Petrović prezentovao ovaj rad i na Univerzitetu Tambov u Rusiji“, istakao je Tomašević.

Igor je na Fakultetu za sport završio i osnovne studije na studijskom programu Trener u sportu. Sada je praktično zatvorio krug.

Fakultet za sport je moja kuća. Naučio sam mnogo toga zahvaljujući sjajnom nastavnom kadru. Posebno bih istakao Adama Petrovića sa kojim sa najviše sarađivao. Ima izuzetne pre svega ljudske kvalitete, o profesionalnim da ne govorim. Uvek je bio tu za svaki savet i konsultaciju i mislim da smo zajedno napravili odličan posao“.

Tomašević već dugi niz radi u praksi i ono što mu je najvažnije je činjenica da je ono što je naučio na Fakultetu za sport primenjivo.

To je bio i osnovni razlog zašto sam ovde upisao osnovne, a kasnije i master studije. Najveća prednost Fakulteta za sport je težnja da teorija i praksa konstantno budu povezani. I u tome se uspeva“, istakao je Tomašević.

Naredni korak za Tomaševića su doktorske studije.

To je plan. Moram samo da još da vidim gde ću ih upisati. Najvažnije je da postoji želja za daljim usavršavanjem“.

Igor je trenutno trener zadužen za fizičku pripremu u KK Crvena zvezda, gde zajedno radi sa našim nastavnikom doc. dr Vladanom Radonjićem.

To je u Srbiji u našem poslu vrhunac, da budete trener u klubu, koji godinama igra u elitnom košarkaškom takmičenju. Ogroman je izazov jer su očekivanja najveća, ali je ujedno i sjajno kada radite sa vrhunskim asovima. Takođe član sam i Stručnog saveta Bokserskog saveza Srbije. Nisam više mogao da obavljam funkciju kondicionog trenera, jer nemam vremena zbog velikih obaveza koje imam u Zvezdi“.