Rođen je u Hrvatskoj, fudbal igra u Austriji, a studije je završio u Beogradu. Matej Dumbović, golgeter austrijskog trećeligaša Stubena iz Obervarta diplomirao je na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ na studijskom programu Menadžment u sportu, a diplomski rad na temu „Marketing u menadžerstvu i komunikaciji“ odbranio je najvišom ocenom:

– Studiranje na Fakultetu za sport na Novom Beogradu je za mene bilo fenomenalno. Prava stvar za sve aktivne sportiste, jer je studijski program maksimalno prilagođen sportskim obavezama. Iako igram fudbal u Austriji nisu postojale nikakve prepreke da u roku položim sve ispite i zato bih ovaj Fakultet od srca preporučio svim aktivnim sportistima. Verujem da će još mojih zemljaka krenuti mojim stopama jer su uslovi koji se ovde nude zaista jedinstveni – kaže Dumbović i dodaje:

– Moj veliki prijatelj i saigrač Denis Brkić mi je preporučio Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Poslušao sam ga i verovatno doneo jednu od najboljih odluka u mom životu. Obrazovanje i doploma koju sam stekao su zalog za budućnost, jer želim da budem fudbalski agent i da se bavim menadžerskim poslom. Međutim, planiram i dodatno da se usavršavam pa sam na Fakultetu za sport upisao i master studije.

Ipak, Dumbović ne namerava još da završava fudbalsku karijeru:

– Od svoje šeste godine sam u fudbalu. Na sreću, zaobilazile su me povrede pa planiram da budem aktivan još sigurno sedam, osam godina. Prošla sezona je bila veoma uspešna za mene, potigao sam čak 27 golova. Ove polusezone sam šest puta zatresao mrežu, ali nadam se da ću popraviti golgeterski saldo – rekao je Dumbović kome želimo mnogo sreće u nastavku fudbalske karijere, ali i u budućem pozivu fudbalskog menadžera.