Uspešnu sportsku karijeru i kvalitetno akademsko obrazovanje spojio je Slobodan Jovanović na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Košarkaš Vršca okončao je osnovne studije na studijskom programu „Trener u sportu“.

Odbranio je sa ocenom 10 diplomski rad na temu „Metodika obučavanja i usavršavanje šuta u košarci“. Mentor je bio docent Adam Petrović, a u komisiji za odbranu rada bili su i profesori Srećko Jovanović i Vladan Radonjić.

Sve je proteklo u najboljem redu. Bila je ovo kruna mog studiranja na Fakultetu za sport. Imao sam veliku pomoć i podršku mentora Adama Petrovića. Odlučio sam se za ovu temu, jer sam sa njom u svakodnevnom kontaktu“, istakao je Slobodan Jovanović.

Nekadašnji reprezentativac Srbije u svim mlađim kategorijama Fakultet za sport je upisao 2017. godine.

Apsolutno sam napravio pravi izbor. Studirao sam ono što sam želeo, a sa druge strane sam dobio mogućnost da nesmetano nastavim profesionalnu karijeru sportiste. Profesori su mi bili velika podrška. Izlazi su mi u susret, imao sam mogućnost da neke stvari pratim onlajn, posebno u periodu od godinu dana kada sam igrao u Sparsima iz Sarajeva. Stekao sam neprocenjivo znanje, koje sam mogao svakodnevno da primenjujem u svojoj igri“, kaže Jovanović.

Mladi 24- godišnji as planira da se po završetku karijere bavi poslom trenera za koji se školovao na Fakultetu za sport.

„Razmišljam u tom pravcu. Naravno nikada ne znamo gde će nas budućnost odvesti. U košarci sam od malih nogu i verujem da mogu mnogo toga da prenesem mlađim generacijama. Naravno sada je još uvek rano pričati o tome, jer sam potpuno posvećen profesionalnoj karijeri“.

Slobodan je košarkom počeo da se bavi u mlađim kategorijama Zemuna. Od 2015. do 2018. godine bio je član Partizana. Jedan period je proveo na pozajmici u OKK Beogradu. Po odlasku iz redove beogradskih crno-belih nosio je dres Sparsa iz Sarajeva, Dinamika i Metalca iz Valjeva. Sada je u Vršcu.

Došao sam na poziv trenera Vladimira Đokića sa kojim sam sarađivao i u Metalcu. Odabrao sam sredinu u kojoj mogu da napredujem sa trenerom koga odlično poznajem. Igraćemo sigurno Košarkašku ligu Srbije. Nešto se govori i o drugoj ABA ligi, videćemo šta će od toga da bude. Spremam se, izuzetno sam motivisan za nove izazove“, zaključio je Slobodan Jovanović, još jedan od vrhunskih sportista, koji je diplomirao na Fakultetu za sport.