Bio je ljubimac navijača Crvene zvezde. To i ne čudi ako se u obzir uzme podatak da je u crveno-belom dresu na ukupno 148 utakmica postigao 92 gola, od čega čak 80 u nacionalnom šampionatu po čemu je na sedmom mestu večne liste kluba iz Ljutice Bogdana. Vrlo efiksan je bio u večitim derbijima, jer je mrežu velikog rivala tresao čak pet puta, a kad god je bio strelac protiv Partizana, Zvezda nije izgubila meč. Za četiri i po godine sa crveno-belima je osvojio dve titule šampiona i tri pehara u Kupu, a sve to vreme navijači na tribinama su mu skandirali: „Hej Pjano, skoči i daj gol glavom“.

Mihajlo Pjanović je fudbalsku karijeru okončao u Rusiji 2007. godine i od tada se bavi privatnim biznisom. Student Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ je od 2015. godine. Ispite polaže u roku, a nedavno je upisao treću godinu osnovnih studija na studijskom programu Menadžer u sportu.

– S obzirom da već duže vremena vodim privatan biznis imao sam veliku želju da se dodatno obrazujem i usavršavam. Fakultet za sport na Novom Beogradu sam izabrao na preporuku prijatelja, ljudi iz sveta sporta, koji su veoma pohvalno govorili o samom Fakultetu, kvalitetu nastave, studijskim programima i izuzetnom odnosu prema studentima u šta sam imao prilike i lično da se uverim – kaže Mihajlo Pjanović i dodaje:

– Sport je moja najveća ljubav i planiram da mu se vratim. Ideja mi je da iskustvo koje sam kao menadžer stekao u mojim firmama povežem sa iskustvom sa sportskog terena i to sve nadogradim sticanjem znanja i fakultetskim obrazovanjem koje je dragoceno. Ono će mi svakako mnogo pomoći kada je sportski medažment u pitanju, bez obzira o kojoj funkciji da je reč.

Kao veliki Zvezdaš, Pjanović je sa posebnom pažnjom ispratio meč Crvene zvezde sa Arsenalom u Londonu. Sa nama je podelio svoje utiske:

– Zvezda je pružila dosta dobru igru, mislim čak da je bila i bolji rival, da je imala više šansi da pobedi. Žao mi je što nije slavila, jer bi trijumf nad Arsenalom u Londonu ovom Zvezdinom timu, stručnom štabu i celom klubu mnogo značio. Ali ponavljam, utisci su zaista više nego pozitivni. Zvezda se u dosadašnjem delu sezone pokazala kao sjajan kolektiv, veoma dobro funkcionišu kao tim i za sada je sve onako kako se samo poželeti može. Ipak, crtu treba podvući na kraju, jer je samo rezultat na kraju merilo svega – zaključio je Pjanović.