Prof. dr Milica Vukašinović Vesić, nastavnica na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i direktorka Antidoping agencije Srbije , dobila je  veliko priznanje za svoj rad. Izvršni odbor Svetske antidoping agencije (WADA) je na redovnoj godišnjoj sednici izabrao je za člana Stalnog komiteta za zdravlje, medicinu i istraživanja.

Ovo telo broji samo 12 članova izabranih iz celog sveta, koji predstavljaju sam vrh sportske medicine u svetu i jedno je od najuglednijih u najprestižnijih tela Svetske antidoping agencije.

Ovo je veliko prizanje za mene lično, Antidoping agenciju Srbije na čijem sam čelu već skoro deset godina, Ministarstvo omladine i sporta i naravno za Fakultet za sport. Nikada Srbija nije imala predstavnika u jednom ovako važnom telu u Svetskoj antidoping agenciji. Realno je teško doći iz male države u ovu poziciju i zbog toga moj izbor ima još veći značaj“, istakla je prof. dr Milica Vukašinović Vesić.

Milica Vukašinović Vesić je eminetni stručnjak naše zemlje koja je do sada bila predstavnik Srbije u međunarodnim sportskim federacijama kao Sekretar medicinske komisije Evropske plivačke federacije i član Pravne i etičke komisije Svetske rvačke federacije, gde je svojim angažovanjem i radom prepoznata višestruko na međunarodnom nivou.

U mandatu prof. dr Milice Vukašinović Vesić, Srbija je kroz rad Antidoping agencije Srbije dobila status zemlje koja služi kao primer drugima u borbi protiv dopinga u sportu. Ipak, ono što Milica Vukašinović Vesić uvek ističe je da je cilj rada Antidoping agencije to da sportisti Srbije u Antidoping agenciji Srbije imaju podršku da se u kontinuitetu edukuju, sačuvaju svoje zdravlje i postižu vrhunske rezultate na pošten način, bez korišćenja bilo kakvih nedozvoljenih supstanci.