Junski ispitni rok je u punom jeku, pa na Fakultet za sport na Novi Beograd svakodnevno dolaze mnogobrojni poznati i uspešni sportisti. Među njima je i Katarina Tomašević, golman ženske rukometne reprezentacije Srbije i članica mađarskog Dunajvaroša, koja je na četvrtoj godini studijskog programa Trener u sportu:

– Jun je već po tradiciji mesec u kom se maksimalno posvećujem obavezama na fakultetu. Na pravi način se trudim da iskoristim pauzu od klupskih i reprezentativnih obaveza, a u tome veliku podršku imam od strane svih ljudi i profesora na fakultetu – kaže Katarina Tomašević i dodaje:

– Prezadovoljna sam uslovima koji su na ovom Fakultetu stvoreni za aktivne sportiste. Prijatno sam iznenađena i pozitivnim stavom i razumevanjem svih profesora koji su pristupačni u svakom trenutku i maksimalno otvoreni za saradnju što je od ogromnog značaja za sve nas koji nismo u mogućnosti da zbog profesionalnih obaveza prisustvujemo predavanjima – konstatuje Katarina koja je zbog bravura na golu s pravom nosi nadimak Ministarka odbrane.

U bogatoj karijeri Katarina Tomašević igrala je za veliki broj klubova u nekoliko zemalja, a osvajala je Kup i prvenstvo Austrije i Nemačke, bila je šampion Mađarske, a duplu krunu osvojila je i u Srbiji. Sa nacionalnim timom ima srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu.

– I ove godine smo sa reprezentacijom napravile dobar rezultat. U nedavno završenim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo smo u konkurenciji Švedske, Makedonije i Farskih Ostrva osvojile prvo mesto što nam će na omogućiti da u žrebu za EP budemo u prvom šeširu i da samim tim imamo nešto lakše protivnike u grupi. Nadam se da možemo da zabeležimo još jedan zapažen rezultat, da se okitimo medaljom, ali prvenstveni cilj je da izborimo učešće na Olimpijskim igrama.

O planovima za budućnost Katarina kaže:

– Imam 34 godine, ostvarila sam se kao majka tako da planiram da igram još tri, četiri sezone. Ideja mi je da na neki način ostanem u sportu, zato sam i upisala Fakultet za sport. Obrazovanje koje ovde stičem i moje iskustvo sa terena moglo bi da bude dobitna kombinacija – zaključila je Katarina Tomašević.