Jedan od najistaknutijih sportskih novinara u radio novinarstvu, Miroslav Nešić, održao je predavanje studentima na studijskom programu Sportsko novinarstvo na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Putujuća istorija sporta bivše Jugoslavije i Srbije – Miroslav je ostao prepoznatljiv kroz prizmu intervjua na Radio Beogradu, njegovoj matičnoj kući, čiji broj seže do skoro 500 urađenih sa najvećim imenima sporta na našim prostorima.

Kao neko ko je obeležio radio novinarstvo u našoj zemlji, Nešić je sa studentima podelio veliki broj anegdota, kroz šta je sve prolazio u karijeri i na koji način vrši pripremu intervjua, jedne od najbitnijih novinarskih formi. Miroslav je predavanje koje je trajalo skoro dva sata iskoristio na pravi način i odgovorio na sva pitanja koja su mu sportski novinari postavili.

Meni je drago da je dosta studenata bilo spremno da postavi pitanje, mogu vam reći da je to za mene kompliment. Pokazali ste veliko interesovanje za to što radim. Ja sam se trudio da kažem što više, i to kroz primere, jer vas niko neće pitati sutra definiciju intervjua, definiciju vesti, već će vas poslati da ih uradite. Nastojao sam da vam prenesem što više svojih iskustava, jer ćete svi doći u te situacije“, istakao je Miroslav Nešić.