Višestruka državna prvakinja i rekorderka u plivanju Miroslava Najdanovski još jedna je vrhunska sportiskinja koja je diplomirala na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Trostruka učesnica Olimpijskih igara, osvajačica zlata na Mediteranskim igrama i bronze na Univerzijadi stekla je zvanje diplomirani menadžer u sportu, a diplomski rad na temu „Komparativna analiza olimpijskih igara 2012. i 2016. godine sa posebnim osvrtom na lično iskustvo autora“ obranila je najvišom ocenom.

Uporedo sa studijama na studijskom programu Menadžment u sportu Miroslava je bila profesonalno angažovana u Olimpijskim komitetu Srbije gde je operativno delovala u komunikaciji sa nacionalnim granskim sportskim savezima, organizaciji misija OKS i ujedno bila član misije na Mediteranskim igrama u Taragoni. Sve to je nije omelo da uporedo i na vreme ispunjava sve svoje obaveze na Fakultetu za sport:

– Oduševljena sam studijskim programom i sistemom nastave. To što sam bila zaposlena ni na koji način me nije sputavalo i ograničavalo da pratim predavanja i polažem ispite – kaže Miroslava Najdanovski i dodaje:

– Od samog starta sam ostvarila izvanrednu saradnju sa svim profesorima, kojima dugujem veliku zahvalnost, a posebno mom mentoru prof. dr Milanu Mihajloviću i doc. dr Ivani Parčini koji su u svakom trenutku bili dostupni, izlazili mi u susret. Izvanredno smo sarađivali i veoma sam zahvalna, jer sam bila u prilici mnogo toga da naučim i to znanje potom primenim u praksi – konstatovala je Najdanovski.