Još jedan talentovani košarkaš upisao je Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Danilo Labović, igrač Mega MIS-a, u naredne četiri godine pohađaće studijski program Menadžment u sportu. Mladi as biće stipendista našeg Fakulteta na osnovu ugovora o saradnji sa KK Mega MIS. Fakultet za sport inače stipendira preko 60 perspektivnih sportista.

Ideju da po završetku Druge kragujevačke gimnazije, opšti smer,  svoje obrazovanje nastavi na našem fakultetu Labović je dobio od klupskih drugova.

Razgovarao sam sa nekima koji su već na Fakultetu za sport i čuo sam samo lepe reči. Rekli su mi da postoji odlična mogućnost da se usklade treninzi i obaveze na Fakultetu. Zainteresovao me studijski program Menadžment u sportu i odluka da se upišem bila je laka“, kaže Labović na početku razgovora.

Iako većina sportista upisuje studijski program Trener u sportu, Labović je rekao da su njegova interesovanja malo drugačija.

Pratim već sada mlade igrače, kako se razvijaju. Verujem da bih u budućnosti sportistima iz manjih mesta  mogao da olakšam njihov razvojni put. Ubeđen sam da će mi znanje sa Fakulteta za sport omogućiti da po završetku karijere radim ono što volim“.

Kvalitetno obrazovanje stekao je Labović u srednjoj školi.

Prve dve godine gimanzije dok sam još bio u Kragujevcu išao sam redovno u školu. Uspevao sam sve da uskladim. Treću i četvrtu sam završio vanredno. Imao sam veliko razumevanje profesora i stvarno sam im zahvalan na tome. Sa druge strane i ja sam se trudio da ne zloupotrebim njihovo poverenje i mislim da je saradnja bila na obostrano zadovljstvo“.

Danilo je posebno potencirao značaj obrazovanja u karijeri mladog sportiste.

Moji roditelji su oboje završili fakultet i za mene je ovo bio logičan put. Karijera sportiste je mač sa dve oštrice. Jedna povreda može da vas odvoji dugo vremena od terena i nikada ne znate da li ćete moći da se vratite. Zbog toga je škola uvek važna i mogućnost da postoji plan „B“. Naravno i kada završite karijeru, sve što ste naučili može samo da vam pomogne u životu posle sporta“, u dahu kaže Danilo Labović.

Mladi as, koji igra na poziciji plejmejkera, ima ambiciozne planove i na košarkaškom terenu.

Trenutno sam na pozajmici u OKK Beogradu. Želim da se izborim za što veću minutažu i što više napredujem. Želja da sledeće godine budem u prvom timu Mege, a posle toga ćemo da vidimo. U suštini uspeh zavisi samo od mene i mog pristupa“, zaključio je Danilo Labović.