Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ poznat je po svom društveno odgovornom radu. Godinama unazad naš Fakultet stipendira perspektivne sportiste, ali i podržava organizacije i projekte koje za cilj imaju promociju sporta.

Samo ove godine Fakultet za sport bio je pokrovitelj dokumentarnog filma „250 stepenika“ koji je posvećen legendarnoj generaciji jugoslovenske juniorske reprezentacije koja je u italijanskom gradiću Bormiju 1987. osvojila titulu prvaka sveta u košarci predvođena čuvenim trenerom Svetislavom Pešićem. Takođe, ove godine potpisan je ugovor sa Olimpijskom komitetom Srbije o stipendiranju čak 80 perspektivnih sportista i sportskih stručnjaka u naredne četiri godine, a postignuta je i saradnja sa Pokretom za žensku košarku Marine Maljković.

Ovaj fantastični projekat selektora naše ženske reprezentacije omogućio je da preko 1000 devojčica osnovnih škola, na 20 lokacija u Srbiji besplatno trenira košarku. Na završnoj svečanosti koja je održana u Maloj dvorani Štark arene priznanje za doprinos razvoju Pokreta dobio je i naš Fakultet. Simbolični pehar, Marina Maljković uručila je dekanki Fakulteta za sport prof. dr Ivanki Gajić i tom prilikom je istakla:

– Dugujem veliku zahvalnost dekakni Gajić i predsedniku Saveta Fakulteta za sport Bojanu Sekuliću koji su prepoznali sve ono što radimo i pružili nam značajnu podršku. Uz ovakvu visokoobrazovnu instituciju koja stoji uz nas uverena sam da će Pokret iz godine u godinu da se razvija – konstatovala je Marina Maljković.