Vilmoš Zavarko, srpski reprezentativac i najbolji kuglaš sveta, koji je i u 2018. ušao kao broj 1 na svetskim rang listama, postao je operativni trener. Zavarko je još jedan iz plejade naših vrhunskih sportista koji je odabrao da znanje stekne na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, na kome se pored redovnog akadamskog obrazovanja realizuju i programi stručnog osposobljavanja. Cilj je da i taj deo obrazovnog procesa sportskih stručnjaka bude na višem nivou i na taj način se doprinese unapređenju i razvitku srpskog sporta.

Višestrukom šampionu planete i svetskom rekorderu sertifikat operativnog trenera je uručen u prisustvu Uroša Dragojlovića, predsednika Kuglaškog saveza Srbije i genseka Vojka Pavlovića.

Za mene je prošla 2017. godina bila veoma uspešna. Na Svetskom kupu u februaru sam osvojio jedinu zlatnu medalju koja mi je nedostajala, a sa reprezezentacijom Srbije sam po četvrti put osvojio titulu prvaka sveta. Sada je stigao i sertifikat za operativnog trenera, tako da imam razloga da budem veoma zadovoljan i da sa mnogo optimizma gledam na ono što mi predstoji u budućnosti. I u 2018. biće mnogo izazova, jer nas očekuje pojedinačno Prvenstvo sveta u Rumuniji – rekao je Zavarko.

Sertifkat operativnog trenera uručen Vilmošu Zavarku

Dragojlović: Svaki klub u Srbiji mora da ima operativnog trenera

Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović istakao je da nema dovoljno stručnjaka u kuglanju, zato je posebno pohvalio programe koje realzuje Fakultet za sport na Novom Beogradu i dodao da bi svaki klub u Srbiji morao da ima operativnog trenera:

Bez nauke i znanja nema uspeha u sportu. Veoma sam zadovoljan što vrhunski igrači i igračice žele da se usavršavaju i da, kada prestanu sa aktivnim takmičenjem, nastave da traju kao dobri stručnjaci. Sa Fakultetom za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ i dekanom, prof. dr Ivankom Gajić, imamo izuzetnu saradnju i zahvaljujemo se na svemu što čine za Kuglaški savez Srbije – zaključio je Dragojlović.