Najbolji stvaraju najbolje. Dejan Karović, zvanično najbolji mladi novinar Srbije u kategoriji elektronskih medija za prošlu godinu, diplomirao je na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Tačku na osnovne studije na studijskom programu Sportsko novinarstvo u našoj visokoobrazovnoj ustanovi stavio je odbranom diplomskog rada na temu „Fenomen E sporta“

Mentor Dejanu Karoviću bio je doc. dr Slobodan Penezić, a komisiju su još činili prof. dr Vesna Milenković i prof. dr Tatjana Ćitić.

Sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Veoma sam zadovoljan kako sam prezentovao temu. Radio sam na diplomskom skoro godinu dana, iskreno ni sam u prvom trenutku nisam znao u šta sam uskočio, zato što je u pitanju relativno nova i neistražena oblast. Imao sam ogromnu pomoć profesora Radivoja Petrovića, na kraju je sve ispalo sjajno. Iskreno u jednom trenutku mi je bilo i malo neprijatno zbog pohvala koje sam dobio od članova komisije“, istakao je Karović.

Odluka da upiše Fakultet za sport prema Dejanovim rečima bila je najbolja moguća.

„Od prvog dana sam znao da sam na pravom mestu. Sve je nekako išlo glatko. Ono što Fakultet za sport izdvaja od svih ostalih je nastavni kadar, koji se ostvario u praksi i to što na studijskom programu Sportsko novinarstvo postoji sjajan balans između teorije i praktičnog rada. Dokaz za to je da se moje kolege sjajno snalaze odmah kada počnu da rade bilo u pisanim medijima, na portalima ili na televiziji.“ kaže Karović.

Fakultet za sport ima izuzetnu saradnju sa velikim brojem medijskih kuća. Upravo na osnovu ugovora o tehničkoj poslovnoj saradnji, Dejan je dobio priliku da radi na TV Arena sport.

To je još jedna od prednosti Fakulteta, što praktično svim studentima omogućava da počnu da rade tokom studiranja. Naravno to je uvek mač sa dve oštrice, zato što novinarski posao oduzima mnogo vremena i onda postoji opasnost da jednostavno ne stignete da ispunite sve obaveze na Fakultetu. Drago mi je što sam i pored velikog obima posla na Areni sport, uspeo da diplomiram“.

Dejan Karović planira da nastavi svoje obrazovanje na Fakultetu za sport.

Odlučio sam da upišem master studije i to na studijskom programu Menadžment u turizmu i rekreaciji. Znanja i novih iskustava nikada nije dovoljno“, kaže Karović.

Najbolji mladi novinara Srbije ističe da se veliki broj mladih ljudi zainteresovanih za sportsko novinarstvo kod njega raspitivao o Fakultetu za sport.

Svima im govorim da je to za njih najbolji mogući izbor. Najviše iz tog razloga što odmah počinju sa praktičnim radom, a to na drugim fakultetima nije slučaj. Naravno tu je i vrhunski nastavni kadar. Profesori Tatjana Ćitić, Radivoje Petrović, Slobodan Penezić i asistent Predrag Bajić imali su najveći uticaj na mene, kao i ostale kolege sa studijskog programa Sportsko novinarstvo. Suština je da Fakultet za sport, za one koji stvarno žele da se bave sportkim novinarstvom, nudi utaban put do uspeha“, zaključio je Karović.