Najbolji mladi rukometni golman Beograda i Srbije Andrej Trnavac pridružio se plejadi vrhunskih sportista koji su ove godine upisali studije na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“.

Dugo sam već u sportu, rukomet je moja velika ljubav i nešto čime želim da se bavim i po završetku igračke karijere – objašnjava svoje razloge za upis na naš Fakultet Andrej Trnavac i dodaje:

Čuo sam da ovaj Fakultet nudi najbolje uslove studiranja za aktivne sportiste i to je bilo presudno. Izabrao sam studijski program Trener u sportu, s obzirom da mi je velika želja da se bavim trenerskim poslom. Već dugo vremena sam maksimalno posvećen rukometu, to je ono što najbolje znam i najviše volim da radim, tako da je za mene izbor bio lak – konstatovao je Trnavac.

Karijeru je počeo u Voždovcu, a potom je prešao u Partizan gde je već drugu godinu član prvog tima. Standardni je član i mlađih reprezentativnih selekcija, a sa kadetskom reprezentacijom Srbije bio je učesnik na Svetskom i Evropskom prvenstvu.

Želja mi je da zaslužim poziv u državni tim i za predstojeće Evropsko prvenstvo za juniore koje se održava u Sloveniji, a sa Partizanom da ove sezone izborimo učešće u plej-of – ukratko nas je upoznao i sa svojim sportskim ambicijama Trnavac.