Beograd, 11. 07. 2017.

Kup konfederacija u fudbalu ove godine organizovan je po deseti put, a održan je u Rusiji kao uvod u Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. Takmičenje je trajalo od 17. juna do 2. jula 2017, a utakmice su se igrale u četiri grada: Sankt Peterburgu, Kazanju, Sočiju i Moskvi. Na ovom prestižnom takmičenju, Srbija je imala svoje predstavnike – sudijsku trojku u sastavu Milorad Mažić, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Naša najbolja sudijska trojka delila je pravdu na dve utakmice. Nagrada za veliki trud i odlično odrađen posao na utakmici u grupnoj fazi Australija – Kamerun, kao i izuzetno tačno kontrolisanje video tehnologije VAR (u dva navrata), stigla je u vidu finala, koje im je bilo drugo u karijeri, nakon Superkupa Evrope prošlog leta.

Jedan od trojice, Milovan Ristić, diplomirao je na našem fakultetu na studijskom programu Trener u sportu.

– Znanja koja sam stekao na Fakultetu su od velikog značaja na ovako važnim utakmicama. Svaka sitnica je vrlo važna i na sve treba obratiti pažnju. Ovakve utakmice su priprema za Svetsko prvenstvo 2018. i svakako doprinose povećanju kvaliteta svakog sudije – rekao je Ristić.

Po završetku finalne utakmice, medalje sudijama dodelio je predsednik FIFA-e, Đovani Infantino.