Diplomac našeg Fakulteta Marko Dimitrijević u rekordnom roku odbranio je master rad na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Vrsni stručnjak koji već godinama radi sa rvačkom reprezentacijom Srbije koja jeiznedrila olimpijske i svetske šampione, prošlog oktobra diplomirao je na našem studijskom programu Trener u sportu, a samo 10 meseci kasnije na Medicinskom fakultetu završio je master akademske studije – Fizička aktivnost, zdravlje i terapija vežbanjem.

– Imao sam izuzetno zanimljivu temu „Ispitivanje korelacije različitih antropometrijskih metoda i metoda bioelektrične impedance u proceni telesnog sastava sportista takmičara i rekreativaca“. Znanje koje sam stekao na Fakultetu za sport je bilo dragoceno i pomoglo mi je da pri izradi ovog rada imam interdisciplinarni pristup – sa ponosom ističe Dimitrijević i dodaje:

– Analize su vršene na ukupno 106 ispitanika, od čega su 70 bili aktivni sportisti u takmičarskom pogonu, a 36 rekreativci. Među aktivnim sportistima ispitivanja su vršena među rvačima, bokserima, fudbalerima i košarkašima. Sva merenja vršena su u Labaratoriju za medicinu sporta i terapiju vežbanjem, Instutu za medicinsku fiziologiju Medicinskog fakulteta. Moj plan je da nastavim da se usavršavam i da se dalje obrazujem pa ću se posvetiti i doktorskim studijama – konstatovao je Dimitrijević.

Primer Marka Dimtrijevića jedan je u nizu dokaza priznatosti diplome i kvaliteta nastave na Fakultetu za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Marku želimo još mnogo profesionalnih uspeha, osvojenih medalja sa našim sportistima o čijoj kondicionoj spremi, ishrani, suplementaciji i zaštiti zdravlja brine poslednjih godina.