Iz dana u dan Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ širi krug svojih partnera, a još jedna istaknuta sportska organizacija prepoznala je interes da svoj dalji razvoj veže za našu visokoobrazovnu ustanovu. Reč je Odbojkaškom savezu Beograda, a dogovorena saradnja će se pre svega odnositi na permanentno stručno osposobljavanje trenera i menedžera.

Ugovor su potpisali prof. dr Ivanka Gajić, dekanka Fakulteta za sport i Igor Miljković, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Beograda.

– Još od 2015. godine imamo potpisan protokol o saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije, a naš partner je i ženski odbojkšaki klub Vizura, a naše uspešne studentkinje su i reprezentativke Srbije Jelena Blagojevič i Jovana Stevanović. Veoma mi je drago što nastavljamo da proširujemo partnerstva sa odbojkaškim organizacijama, jer je odbojka jedan od naših najtrofejnijih sportova. Na teritoriji Beograda ima oko 6.000 registrovanih odbojkaša i odbojkašica i čak 42 kluba tako da sve to predstavlja ogroman potencijal za saradnju za koju ne sumnjam da će biti uspešna – istakla je prof. dr Ivanka Gajić.

Prvi operativac Odbojkaškog saveza Beograda Igor Miljković istakao je zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora i potom dodao:

– Naš prvenstveni cilj je da podignemo nivo stručnog obrazovanja naših trenera, jer to je osnov da u budućnosti dobijamo dobro obučene i kvalitetne odbojkaše i odbojkašice. Idealan partner u svemu tome je Fakultet za sport na Novom Beogradu koji svojim kapacitetima može da odgovori svim našim zahtevima i pomogne nam u ostvarenju tih ciljeva. Prvenstveno ćemo se fokusirati na edukaciji operativnih trenera kako bismo što veći broj njih osposbili za kvalitetan rad. Takođe, ovom prilikom upoznati smo i sa činjenicom da u sklopu Fakulteta postoji i sportska gimnazija koja je u potpunosti prilagođena učenicima koji su aktivni sportisti, pa sam uveren da i taj segment u bliskoj budućnosti može biti predmet naše saradnje – zaključio je Miljković.