Beograd, 12.06.2017.

Student četvrte godine FZS-a na studijskom programu Menadžment u sportu i generalni sekretar Bokserskog saveza Srbije, Dragoljub Radović biće jedan od 16 delegata Svetske bokserske organizacije (AIBA) na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će se održati od 14. do 25. juna 2017. godine u ukrajinskom gradu Harkivu. Dragoljub Radović je jedini AIBA supervizor u Srbiji, ali i jedan od retkih u regionu i svakako jedan od najmlađih u svetu. Ambicije za budućnost mu nisu male i u narednom periodu će raditi na tome da u svojstvu delegata bude i deo Olimpijskih igara.

– Nadam se da ću, u istom svojstvu, biti učesnik Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine. Želja mi je da u svojoj karijeri dostignem bar jedan mali deo onoga što je uspeo gospodin Danilo Ivanović, nekada potpredsednik Svetske bokserske organizacije, jedan od osnivača Evropske bokserske konfederacije, čovek koji je kao bokserski sudija i, kasnije kao delegat, učestvovao na čak sedam Olimpijada, čovek čije će ime ostati urezano u svetskim bokserskim krugovima – rekao je Radović.

Naš student se približava završetku studija i sticanju zvanja diplomirani menadžer u sportu, a znanja koja je dobio na fakultetu će mu biti dragocena u nastavku karijere.

– Moram da izrazim veliku zahvalnost, jer mi Fakultet zaista izlazi u susret time što izlazak na ispite mogu da prilagodim mojim profesionalnim obavezama. S obzirom da sam generalni sekretar u Bokserskom savezu Srbije, znanja i veštine koje sam stekao na Fakultetu za sport značajno su doprinele tome da efikasno i profesionalno obavljam ovu funkciju. Vrlo je važno da se podigne svest o značaju obrazovanja među sportistima i u svetu sporta generalno, jer se permanentnom edukacijom formira poseban, sistematski način razmišljanja koji doprinosi postizanju vrhunskih rezultata – naveo je Radović.