Lista studenata Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“, koji počinju da rade tokom studiranja, sve je veća. Filip Ljubisavljević, student treće godine na studijskom programu Sportsko novinarstvo, već nekoliko meseci angažovan je kao komentator na kanalima Sport kluba. Talentovani mladi novinar je odlučio da kvalitetno teorijsko znanje u našoj visokoobrazovnoj ustanovi iskoristi u praksi na zadovoljstvo svojih profesora, ali i ljudi na Sport klubu.

Za Fakultet za sport ga je zainteresovala objava na društvenim mrežama pre tri godine kada je razmišljao šta da upiše posle srednje škole:

„Preko interneta sam saznao za Fakultet za sport. Odlučio sam da proverim šta je u pitanju. Još kao dečaka, privlačila me ideja da postanem sportski komentator, a i sve vezano za sport je bilo privlačno pošto nisam planirao da se bavim mašinstvom, iako sam išao u srednju mašinsku školu. Ova odluka je bila malo čudna na početku, jer nikada do upisivanja Fakuleta za sport, nisam imao kontakt sa sportskim novinarstvom“, kaže Filip Ljubisavljević.

Naš student treće godne ističe da je oduševljen onim što je za sada dobio na studijskom programu Sportsko novinarstvo.

„Pristup profesora i pruženo znanje uz praksu je premašilo sva očekivanja sa početka mojih studija. Sada, na trećoj godini fakulteta, znam da sam napravio pravi izbor i da želim da ovo bude moja profesija“, u dahu je rekao Ljubisavljević.

Filip u prvi plan stavlja profesore i predmete, koji su usko vezani za novinarstvo.

„Mogu da kažem da sam najviše naučio i vremena proveo sa profesorima Radivojem Petrovićem i Predragom Bajićem. Opet, ne bih izdvajao nikoga posebno, od samog početka mog studiranja imam priliku da učim od profesora svih novinarskih žanrova, koji na vrhunski način prenose veliko znanje i veštine koje poseduju. Svi na fakultetu su uvek tu za nas i profesionalno se odnose prema nama“.

Već na drugoj godini, Ljubisavljević je dobio poziv sa Sport kluba koji je partner Fakulteta za sport. Posle uspešno odrađenih probnih prenosa, Filip je postao deo komentatorskog tima. Za sada uspešno usklađuje obaveze na fakultetu i televiziji.

„Veoma sam zadovoljan zato što ispunjavam dečačke snove i zahvalan na ukazanoj prilici. Još sam na početku, nekoliko meseci sam na Sport klubu, radim u blizini velikih komentatora i uzora koje sam mogao da čujem samo preko televizora, što je opet situacija koja je nekada delovala nerealno. Rad na Sport klubu je doziran, tako da uspevam da ispunim sve svoje obaveze na fakultetu“.

Teorijsko znanje stečeno na Fakultetu za sport svakodnevno primenjuje u svojim prenosima:

„Mnogo mi je pomoglo sve ono što sam naučio na Fakultetu. Lako se uoče stvari koje treba prvo reći vezano za teren i sve oko njega. Neizostavna je stavka – odvojiti bitno od nebitnog, što učimo praktično od prvog predavanja, a može se iskoristiti pri komentarisanju, u mom slučaju, košarkaških utakmica“.

Filip Ljubisavljević veruje da je za sve one koji žele da se bave novinarstvom, Fakultet za sport pravo mesto.

„Uz kvalitetan rad, brojne prilike za praksu i posao u novinarskom svetu na Fakultetu za sport su uvek prisutne. To pokazuje veliki broj mojih kolega, koji sjajno rade što u elektronskim, što u štampanim medijima. Retko se to može videti na drugim fakultetima. Kad na to dodamo odličnu komunikaciju na relaciji profesor – student, dobijemo način studiranja koji, iz mog ličnog iskustva, svima odgovara“.

Ukoliko želite poput Filipa Ljubisavljevića želite da ostvarite svoje snove i ispunite svoje profesionalne ambicije, podsećamo da predupisna prijava za Fakultet za sport za školsku 2022/23. godinu traje do 15. maja i može se popuniti onlajn.