Da Fakultet za sport Univerziteta Union Nikola Tesla obrazuje vrhunske stručnjake iz različitih oblasti sporta dokaz je i Dragoljub Radović, generalni sekretar Boskerskog saveza Srbije. Radović bi u februaru trebalo da diplomira na studijskom programu Menadžment u sportu, a nedavno je dobio izuzetno značajno priznanje koje najbolje govori u prilog kvaliteta njegovog rada. Na gala svečanosti koja je održana u Roterdamu Dragoljub je od strane Evropske boskerske konfederacije izabran za najboljeg tehničkog delagata Evrope za 2018. godinu. Nagradu mu je uručio Franko Falčineli, predsednik EUBC.

– To priznanje mi zaista mnogo znači i dokaz je da čelni ljudi evropskog boksa u meni prepoznaju kvalitet, osobu na koju mogu da se oslone i budu sigurni da će taj deo posla biti urađen na najbolji mogući način – sa ponosom ističe Radović kome je kao tehničkom delegatu u opisu delatnosti kompletna organizacija takmičenja, sprovođenje pravila, ali i kontrola organizatora, boksera i trenera.

Licencu međunarodnog bokserskog zvaničnika Radović je stekao 2014. godine:

– Od tada sam ukljčen u svetski i evropski boks, a moje prvo takmičenje bilo je Evropsko prvenstvo za juniore 2015. godine. Ove godine me očekuju novi izazovi, pošto ću u martu biti tehnički delegat na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, do 22 godine, koje se održava u Vladikavkazu u Rusiji. Takođe, moguće je da se u istoj ulozi pojavim i na nekom od EUBC turnira koji se održavaju tokom februara.

Za teorijsko znanje koje je stekao na našem Fakultetu Radović kaže da je dragoceno:

– To pre svega ističem iz ugla sportskog radnika jednog nacionalnog granskog sportskog saveza – naglašava Radović i dodaje: – Bokserski savez Srbije ima potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Fakultetom za sport. To me je kao direktora za takmičenje BSS-a, između ostalog, opredelilo da sa Više trenerske škole nastavim da se obrazujem na ovom Fakultetu. Moram da priznam da je to bila prava odluka. Sistem studiranja u potpunosti je prilagođen aktivnim sportistima, ali i sportskim stručnjacima tako da profesionalna karijera ni u jednom trenutku ne mora da trpi na uštrb obrazovanja što je izuzetno važno. Uskoro bi trebalo da diplomiram i zato moje iskustvo treba i drugim sportskim radnicima da posluži kao primer, jer uslovi studiranja koji se nude na Fakultetu za sport su zaista jedinstveni – zaključio je Radović.