Beograd, 06. 05. 2017.

Naša studentkinja Jovana Preković ostvarila je sjajan uspeh na Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojivši zlatnu medalju.

U finalnom meču Jovana se susrela sa, do danas aktuelnom prvakinjom Evrope i srebrnom sa Prvenstva sveta, Ignase Lusi. Meč u kojem je bilo mnogo napetosti, želje i odličnog karatea završen je onako kako su Jovana i njen trener Roksanda Atanasov zamislili pre nego su otišli put Turske, a to je pobedom Jovane Preković rezultatom 4:2.

Ova medalja donela je našoj studentkinji prvo mesto na WKF rang listi, što će mladu karatistkinju dovesti korak bliže osvajanju norme i učešću na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

– Presrećna sam! Ovo takmičenje je za mene psihički bilo veoma teško jer sam došla kao jedan od favorita za osvajanje neke od medalja. Ove godine sam bila stvarno dobra, osvojila sam Zlatnu ligu u Parizu, bila sam treća na Svetskoj ligi u Roterdamu i danas je sve krunisano zlatom na Seniorskom prvenstvu Evrope. Moj trener Roksanda Atanasov i ja smo zacrtale put ka Tokiju i ovo je samo jedna od stepenica na tom putu zato će me osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu samo još više motivisati da i na svim drugim takmičenjima budem još bolja – rekla je Jovana Preković nakon završenog finala.

Roksanda Atanasov, naša studentkinja master studija,  nije krila zadovoljstvo svoje karatistkinje.

–  Ovo je još jedna potvrda Jovaninog vrhunskog kvaliteta, ali i potvrda da smo na pravom putu. Odlično smo tempirale formu i bile smo potpuno spremne da ovde, u Turskoj, osvojimo zlato. Naravno ovo je za nas samo početak. Naš cilj su Olimpijske igre u Tokiju i svi naši dalji planovi su usmereni samo na taj cilj – zaključila je Roksanda.

Našim studentkinjama čestitamo na ovoj veličanstvenoj pobedi i želimo im puno uspeha na predstojećim takmičenjima.