Vrhunski nastavni kadar, jedan je od stubova oslonaca uspešnosti rada Fakulteta za sport koji se za veoma kratko vreme etablirao kao autentična visokoobrazovna ustanova. Jedan u nizu dokaza kvaliteta profesora koji rade na Fakultetu za sport su i brojna priznanja koja pristužu za oblasti u kojima deluju.

Kao vođa tima internet TV i radio platforme RTS Planeta, naša profesorka na Katedri za sportsko novinarstvo doc. dr Tatjana Ćitić u ime tima dobila je tri vredna priznanja. Posle nagrada za najbolju veb aplikaciju i za najbolji IT biznis projekat, u Vrnjačkoj Banji RTS Planeta proglašena je Projektom godine od nacionalnog značaja. Jer, više od 420 hiljada registrovanih korisnika širom sveta najbolja su potvrda kvaliteta ove RTS-ove platforme čijem razvoju je nemerljiv doprinos dala upravo naša profesorka Tatjatna Ćitić.

– Zaista smo napravili značajan projekat koji je prepoznat ne samo u Srbiji, već i širom sveta – kaže dr Tatjana Ćitić koja na Javnom servisu obavlja funkciju pomoćnice izvršnog direktora Sektora za razvoj i nove poslove, a na našem Fakultetu predaje Komunikologiju, Osnove novinarstva i Novinarstvo u elektronskim medijima:

– RTS Planeta je platforma koja je važna za očuvanje nacionalnog identiteta, kulturne baštine ali i bitna za razvoj privrede i turizma. Uopšte, ona je svojevrsna pormocija i našeg stvaralaštva, svega onoga što Srbiju čini Srbijom i najlepše iz Srbije može da bude dostupno i već je dostupno na RTS Planeti. U ovom trenutku razmišljamo kako da našu platformu učinimo još dostupnijom našim korisnicima. Razvijamo aplikaciju za smart televizore, tako da je to prvi sledeći korak – najavila je dr Tatjana Ćitić.