Studenti Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ nastavljaju da blistaju na sportskim borilištima, a mi sa ponosom pratimo njihove uspehe. Poslednja u nizu je džudiskinja Anja Obradović, naša studentkinja druge godine na studijskom programu Trener u sportu, koja je na juniorskom Svetskom prvenstvu u Marakešu osvojila srebrnu medalju. Anji je ovo treće odličje sa svetskih prvenstava mlađih kategorija, posle kadetske i juniorske bronze, sada je osvojeno i srebro.

– Tužna sam zbog poraza u finalu, ali i ponosna što sam nastavila niz osvajanja medalja na svetskim prvenstvima – rekla je Anja Obradović.

Na putu do vicešampionske titule Anja je ostvarila četiri pobede. Zanimljivo je da je u polufinalu savladala Japanku Asumi Uru zahvatom za ipon za svega 16 sekundi, a u finalu je poražena od Mađarice Žofi Ozbaš.

– Sve je tokom dana išlo kako smo planirali, niko nije mogao Anji da se odupre. Posebno je bila furiozna u polufinalu protiv Japanke. Nažalost, u finalu Mađarica joj kao protivnica nikako nije odgovarala. Ali, treća Anjina svetska medalja dovoljno govori o njenom radu – rekao je trener reprezentacije Srbije Nemanja Nikolić, za koga takođe treba istaći da je diplomac našeg Fakulteta sa studijskog programa Trener u sportu.

Anji, Nemanji i Džudo savezu Srbije čestitamo na velikom uspehu i želimo još mnogo medalja u budućnosti.