Karatiskinja Jovana Preković, naša studentkinja na studijskom programu Trener u sportu, osvojila je titulu prvaka sveta u kategoriji do 61 kg. U finalnoj borbi na svetskom prvenstvu koje se održavalo u Madridu Jovana je na veoma ubedljiv način pobedila Kineskinju Yin Xiayan sa 8:5 i tako još jednom potvrdila visoku klasu. Osvajanjem zlatne medalje obezbedila je i veliki broj poena u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

– Šta da Vam kazem osim da sam presrećna. Osvojila sam titulu prvaka sveta na veoma ubedljiv način i to je plod naše višegodišnje prpreme. Moj trener Roksanda Atanasov i ja smo taktiku za meč sa Kineskinjom pripremale sigurno više od osam meseci i tačno sam znala šta u svakom momentu meča treba da radim da bih je pobedila. Idemo dalje ka Tokiju, neću da se ovde zaustavim, hoću da obradujem našu naciju medaljom na Olimpijskim igrama i ka tom cilju moja Roksanda i ja ćemo koračati hrabro kao i do sada – istakla je Jovana Preković.

Razlog više za ponos imamo i zbog činjenice da je trener Jovane PReković Roksanda Atanasov, takođe naš student na master studijama Trener u sportu.
– Sve ono o čemu smo pričali, da je Jovana Preković svetska klasa, se sad i potvrdilo. Malo ćemo da se da odmorimo, a onda nastavljamo dalje. Tokio je naš cilj – kratko je prokomentarisala Roksanda Atanasov.

Našim studentkinjama Jovani i Roksandi čestitamo na velikom uspehu.