Beograd, 16. 11. 2016.

Studentkinje Fakulteta za sport, Jovana Preković i Jovana Vulinović, osvojile su, sa svojim Karate klubom “Knjaz” iz Aranđelovca, zlatnu medalјu u Prvoj Premijer ligi Srbije. Aranđelovčanke, koje ujedno čine  okosnicu reprezentacije Srbije, ovaj trofej najbolje ekipe u Srbiji osvajale su još i 2013. i 2014. godine. Našim devojkama je u pomoć “priskočila” i Aleksandra Stubleva, studentkinja Nacionalne sportske akademije “Vasil Levski” iz Sofije. Aleksandrin angažman u Srbiji omogućen je zahvaljujući izvanrednoj saradnji koju Fakultet za sport ima sa ovim prestižnim bugarskim fakultetom. Četvrta članica ekipe bila je Tatjana Vulinović.

3

Sjajni tim je brilјirao i bez ijednog izgublјenog meča i bez ijedne izgublјene borbe na superioran način pobedio sve protivnice, i to “Partizan” iz Beograda, “Zadrugar” iz Lazareva, “Mavaši” iz Novog Sada, “Studentski grad” iz Beograda i na kraju “Niš” iz Niša.

Reči hvale imala je i Roksanda Atanasov, trener aranđelovačkog kluba, takođe student master studija na našem fakultetu.

–  Kako je karate u avgustu ove godine postao i Olimpijski sport ovaj rezultat ima još veći značaj. Moram napomenuti da je Jovana Preković dan ranije bila u Zagrebu i nastupala na Top 10 gde se borilo deset najbolјih karatistkinja Evrope i sveta i da smo odmah nakon tog nastupa doputovale u Srbiju na Prvu Premijer ligu Srbije. To samo govori koliko je velik motiv imala, ne samo Jovana Preković, koja je ove godine osvojila dve evropske medalјe (srebrnu na Evropskom prvenstvu do 21 godine i bronzanu na seniorskom prvenstvu Evrope u Francuskoj), već i čitavog tima Karate kluba ,,Knjaz” – sa ponosom je istakla gospođa Atanasov.

2

Nakon ovog uspeha, naše vredne karatistkinje su se vratile svojim akademskim obavezama, a Fakultet za sport je odlučio da ih nagradi prigodnim poklonima koje je uručila dekanka prof. dr Ivanka Gajić.

–  Vrlo je teško profesionalno se baviti sportom i ostvarivati vrhunske rezultate, a istovremeno ispunjavati sve obaveze na fakultetu. Ja se trudim da sve ispratim i ispoštujem zadate rokove. Želim ovom prilikom da se zahvalim profesorki Gajić i prodekanu Atanasovu na velikoj podršci i razumevanju koje mi uvek ukazuju. Nadam se da ću na studijskom programu Trener u sportu steći znanja koja će mi omogućiti da postanem dobar trener kao što je Roksanda – navela je Jelena Preković.

Jovana Vulinović, koja je od ove godine studentkinja našeg fakulteta na smeru Sportsko novinarstvo, otkrila je planove za budućnost.

–  Kod nas postoji velika želja da predstavljamo Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, te su stoga pred nama periodi ozbiljnog rada, truda, treniranja i ulaganja. Trudićemo se da na predstojećim takmičenjima ostvarujemo što bolje rezultate, kako na međunarodnom, tako i na nacionalnim nivou. Ići ćemo korak po korak i nadam se uspeti da ostvarimo san svakog karatiste i postanemo deo najveće smotre sportista u svetu – rekla je Jovana Vulinović.

Našim studentkinjama želimo da ostvare još puno vrhunskih rezultata kako na klupskim, tako i na reprezentativnim takmičenjima. Sigurni smo da će nas i iz Tokija obradovati.

Video možete pogledati OVDE.