Fakultet za sport Univerzieta “Union – Nikola Tesla” za osam godina postojanja sklopio je više od 80 sporazuma o poslovnoj-tehničkoj saradnji sa sportskim organizacijama, granskim sportskim savezima, klubovima i medijskim kućama. Partnerstva koja su potpisana, osim ugovornim stranama, donela su značajne benefite i studentima Fakulteta za sport na Novom Beogradu, pre svega u pogledu realizacije praktične nastave i prilike za sticanje dragocenog iskustva.

Jedan od najpouzdanijih partnera Fakulteta za sport je Košarkaški klub Partizan sa kojim je saradnja postignuta još 2016. godine. KK Partizan je među prvima prepoznao obavezu da svoje aktivnosti uskladi sa novim Zakonom o sportu, koji je stupio na snagu početkom 2016. godine. Ovim zakonom su organizacije u oblasti sporta morale da utvrde plan stručnog obrazovanja i osposobljavanja sportskih stručnjaka i obezbede uslove za sprovođenje tog plana, što je ovim ugovorom KK Partizan i postigao.

Sa druge strane, Fakultet za sport je uz pomoć KK Partizan realizovao nekoliko akcija koje su bile veoma zanimljive i korisne za naše studente. To se pre svega odnosi na dva izuzetna predavanja koji su održali nekadašnji prvotimac Partizana, bivši NBA igrač Saša Pavlović, koji je sada član Upravnog odbora kluba, kao i nekadašnji trener crno-belih Andrea Trinkijeri, koji je sada šef stručnog štaba minhenskog Bajerna.

Veliku pažnju medija izazvala je i radionica koju je Fakultet za sport relizovao sa KK Partizan, namenjenu budućim studentima, sa idejom da ih upozna sa delom trenerskog posla. Radionicu su vodili prof. dr Vladimir Koprivica, naš nastavnik koji je tada bio kondicioni trener KK Partizan, i u to vreme prvi trener Andrea Trinkijieri, koji je davao korisne savete mladim trenerima i odgovarao na njihova pitanja.

Takođe, KK Partizan je u Fakultetu za sport dobio pouzdanog partnera u obrazovanju svojih mladih igrača i trenera, s obzirom da je Fakultet za sport obezbeđivao godišnje stipendije za članove kluba. Stipendisti Fakulteta za sport tako su postali mnogi poznati košarkaši, kao što su: Novica Veličković, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Ognjen Jaramaz, Slobodan Jovanović, Strahinja Gavrilović i mnogi drugi.

Ono što treba istaći je da je Zakon o sportu dao vrhunskim sportistima pravo na posebne uslove studiranja koji se tiču organizovanja teorijske i praktične nastave, preko konsultativnog i mentorskog rada u terminima koji su prlagođeni obavezama profesinalnih sportista. Fakultet za sport od svog osnivanja realizuje ovakav sistem nastave i obrazovanja, kojim se vrhunskim sportistima omogućava da uporedo sa sportskom karijerom grade i akademsku. Zahvaljujući programu mentorstva i e-nastavi, studentima je omogućeno da prate nastavu čak i kada nisu u mogućnosti da fizički prisustvuju predavanjima, što je čest slučaj kada su u pitanju aktivni sportisti. I to je jedan od razloga zašto je Fakultet za sport izbor mnogih uspešnih i poznatih sportista.

Još jedna potvrda izvanredne saradnje je i priznanje za Pouzdanog partnera koje je Fakultetu za sport dodeljeno od strane KK Partizan. Na svečanosti povodom otvaranja Partizanove kuće 2018. godine ovo priznanje je, predsedniku saveta Fakulteta za sport, Bojanu Sekuliću uručio predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

KK Partizan i Fakultet za sport nastavljaju svoju uspešnu saradnju, a s obziorm da je u toku preduspisna prijava za školsku 2022/2023. godinu, svim zainteresovanim kandidatima možemo da najavimo da će nova radionica sa KK Partizanom biti orgaizovana u narednom periodu.