Nijedan veliki sportski događaj tokom ovog leta ne može da prođe bez predstavnika Fakulteta za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“. Takav je slučaj i sa Svetskim prvenstvom u odbojci u Poljskoj i Sloveniji.

Na terenu je bio reprezentativac Srbije Marko Ivović, naš studenet druge godine na studijskom programu Trener u sportu. Sva dešavanja na parketu u grupnoj fazi u poljskim Katovicama pratili su i izveštavali Anđelija Ratić i Dušan Krstić. Studenti četvrte godine na studijskom programu Sportsko novinarstvo bili su deo medijskog tima Odbojkaškog saveza Srbije.

Bilo je to jedno divno iskustvo. Naše prvo poslovno putovanje, koje je bilo sjajno u svakom pogledu. Počev od organizacije, prelepog grada do činjenice da su odbojkaši Srbije ostvarili sve tri trijumfa. Anđelija je u ime Odbojkaškog saveza bila zadužena za društvene mreže, dok sam ja radio izveštaje sa utakmica“, istakao je Dušan Krstić.

Dvoje mladih novinara je u Odbojkaški savez Srbije stiglo zahvaljujući sjajnoj saradnji koju ima ovaj granski savez sa Fakultetom za sport.

Najveću zahvalnost dugujemo naravno Fakultetu za sport. Prošle godine Odbojkaški savez je tražio četvoro studenata sa našeg Fakulteta kako bi pomogli oko organizacije Evropskog prvenstva za dame u našoj zemlji. Očigledno je da smo ispunili očekivanja i Anđelija i ja smo ostali i dalje da radimo u Odbojkaškom savezu Srbije“, kaže Krstić.

Anđelija i Dušan u krovnoj organizaciji odbojkaškog sporta su zaduženi za sajt Superlige u konkurenciji muškaraca i dama.

Dosta je veliki obim opis, međutim već sada smo se navikli. Pišemo izveštaje, radimo intervjue, sve ono što nam je potrebno u našem poslu. Imamo veliku podršku u Savezu i naučili smo mnogo toga. Naravno uporedo studiramo na Fakultetu za sportu, gde smo stekli znanje koje nas je preporučilo za rad u Savezu. Za sada je to dobitna kombinacija“, zaključio je Dušan Krstić.