Za veoma kratko vreme Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ prepoznat je kao respektabilna visokoobrazovna ustanova i pouzdan partner. O tome svedoči podatak da je Fakultet za sport za samo šest godina postojanja potpisao više od 80 sporazuma o saradnji sa sportskim organizacijama, nacionalnim granskim sportskim savezima, srodnim fakultetima i medijskim kućama. To partnertsvo je između ostalog omogućilo našim studentima da stručnu praksu obavljaju u najeminentnijim sportskim federacijama i najuticajnijim medijima.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji koji je potpisan sa Radio Televizijom Srbije dao je priliku studentima četvrte godine osnovnih akademskih studija na studijskom programu Sportsko novinarstvo da stručnu praksu obave upravo na Javnom servisu.

Petorici studenata našeg Fakulteta: Lazaru Jeliću, Lazaru Kuzmanoviću, Nikoli Mariću, Dušanu Bradiću i Nemanji Đokiću mentor je bio doajen sportske redakcije RTS-a Predrag Milinković, a tokom 18 dana praćenja rada kompletnog sistema RTS-a upoznali su se sa svim segmentima fukcionisanja naše nacionalne TV kuće.

Upoznali su se sa kompletnim procesom snimanja i montaže, a obišli su i studija režije, tonskog bloka i glavnog mastera. Dragocena iskustva stekli su kroz razgovore sa Vladimirom Palikućom, jednim od najboljih reportera Beogradske hronike i Goranom Stepićem, mladim ali već iskusnim komentatorom koji se specijalizovao za vaterpolo.

Naši studenti pratili su ekipu RTS-a i na snimanju priloga o odbojkaškom treneru Zoranu Terziću, prisustvovali su prenosu utakmice vaterpolo polufinala Crvena zvezda – Radnički Kragujevac, snimaju izjava nakon odbajkaške utakmice Lige nacija Srbija – Holandija…

Takođe, na osnovu tekstova studenata napravljeno je čak 10 priloga koji su emitovani u Sportskom dnevniku.

Za studente je organizovano i nekoliko predavanja. Čuveni reditelj Dragan Andrijević je govorio o dramaturgiji prenosa, Veselin Grozdanić pričao je o složenim prenosima koje je rado tokom 42 godine bogate karijere. Producent Zoran Trifunović održap je predavanje o produkcijskom radu u RTS, razlikama između producenata svetskih TV stanica kao što su CNN, BBC, NBC, ZDF i sistema rada koji je zastupljen u Srbiji i regionu Balkana. Gordana Tasić, lektor Sportske redakcije održala predavanje na temu pismenosti, poznavanja dikcije, vežbanja izgovora, jezičkih nedoumica.

Naši studenti upoznali su se sa I-news platformom za izradu vesti i sinopsisa emisija, a urednica sporta u Dnevniku 2 Tijana Jeftić objasnila je kako se priprema blok sportskih vesti za najvažniju informativnu emisiju.

Ono što je našim studentima svakako bilo najatraktivnije je prisustvovanje pripremi specijalne emisije posvećene finalu Lige šampiona u fudbalu, obilazak Studija 10 iz koga je voditelj Predrag Strajnić uživo vodio emisiju, razgovor sa gostima Draganom Džajićem, Ivicom Kraljem, sudijom Dejanom Nedićem.

Svi studenti pokazali su zainteresovanost i motivisanost. Bili su odgovorni, kulturni, strpljivi i željni da nauče nešto novo. Imali su predznanje u pisanju tekstova, prihvatali su savete i pokazali da jednog dana mogu biti ozbiljni novinari dostojni svoje profesije – konstatovao je mentor naših studenata Predrag Milinković.