Studenti studijskog programa Sportskog novinarstva Fakulteta za sport Univerziteta „Union Nikola Tesla“ prisustvovali su ispraćaju delegacije Radio-televizije Srbije, sa kojom imamo potpisan ugovor o saradnji još od 2018. godine, na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru.

Tim od 21-nog člana među kojima su novinari i komentatori sportske, informativne redakcije, Radio Beograda, sa sajta RTS-a, snimatelji, montažeri i tehnička lica zadužen je za realizaciju 64 prenosa. Svi oni, zajedno sa kolegama koji će biti podrška u beogradskom studiju učestvovaće u pripremi i realizaciji oko 200 sati sportskog programa.

Događaju u Holu RTS su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, ambasador Katara Faris Rumi Al Na-imi, predsednik Olimpisjkog komiteta Srbije Božidar Maljković, brojni novinari i drugi ugledni sportski zvaničnici naše zemlje.

Jedan od izveštača biće i doajen radio novinarstva Milan Bigović, koji je diplomirao na Fakultetu za sport na studijskom programu Sportsko novinarstvo.

„Biće puno posla. Nadam se da ćemo izveštavati o uspehu naše reprezentacije, a uspeh bi bio prolazak u drugu fazu takmičenja u kojem igraju najbolji na ovom belom svetu“, istakao je Milan Bigović