Udruženje sportskih komentatora SPOK i Fakultet za sport nastavljaju saradnju, pa će tako treću godinu zaredom kurs za sportske komentatore ovog udruženja biti održan u amfiteatru našeg Fakulteta, od 4. maja do 8. juna, uz praksu na Sport klubu, a predavači će biti proslavljeni komentatori sa višedecenijskim iskustvom.

Koordinator i glavni predavač na ovogodišnjem kursu biće proslavljeni sportski komentator Gojko Andrijašević, a predavanja će držati i Nebojša Višković i drugi komentatori Sport kluba specijalizovani za određene sportove.

Polaznici će steći osnovna znanja i opšte principe sportskog novinarstva koji važe za poslove na televiziji, radiju, internetu, u dnevnoj i periodičnoj štampi, posle čega će fokus biti na komentatorskom pozivu.

Sve naučeno imaće priliku da pokažu kroz dva komentara sportskih događaja (snimci već odigranih utakmica) u komentatorskim kabinama u prostorijama Sport kluba.

Poslednji rok za prijavu je 27. april, a sve dodatne informacije možete dobiti preko e adrese budikomentator@gmail.com.

Kao i ranije, studenti i diplomci Fakulteta za sport imaju posebne pogodnosti prilikom upisa ovog kursa, odnosno pedeset posto popusta na cenu kursa.