Prof. dr Nebojša Čokorilo rođen je 1977. godine u Mostaru. Diplomirao je 2001. na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Univerzitetu u Novom Sadu. Zvanje magistra nauka u sportu stekao je 2006, a iz oblasti sportskih nauka doktorirao je 2010. na istom Fakultetu.

Od 2004. godine radio je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Univerziteta u Novom Sadu, u zvanjima asistent pripravnik, asistent, docent i vanredni profesor.

Autor je i koautor 48 recenziranih članaka u multidisciplinarnim časopisima velikog međunarodnog značaja. Član je Američke nacionalne akademije za sportsku medicinu (NASM). Oblast njegovog trenutnog istraživanja je povezanost srčanog stresa i metabolizma sa hroničnim oboljenjima i mišićno-koštanim povredama.

Predsednik je Komisije za licenciranje Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije, a takođe obavlja funkciju sportskog direktora Saveza za rekreaciju i fitnes Vojvodine. Pored toga, prof. dr Čokorilo ima preko 15 godina iskustva radeći kao trener sa sportistima i gojaznim osobama.

Tokom sportske karijere bavio se tekvondom i triatlonom. Oženjen je i otac troje dece.