Odluka Nemanje Dangubića, košarkaša Partizana, da upiše Fakultet za sport Univerziteta „Union – Nikola Tesla“ izazvala je veliku pažnju javnosti. Dolazak povremenog reprezentativca Srbije u prostorije Fakulteta da preuzme indeks i na prvi dan predavanja, iskoristili smo za razgovor o Fakultetu za sport, ali i sportskim izazovima koji ga sa ekipom Partizana očekuju u novoj sezoni.

Kako i kada ste se odlučili da se upišete na studijski program Trener u sportu na Fakultetu za sport?

Najviše informacija sam dobio od bivših saigrača Ognjena Jaramaza i Novice Veličkovića, kao i mladog Uroša Trifunovića, koji su studenti Fakulteta za sport. Čuo sam od njih mnogo lepih reči, pre svega što se tiče organizacije. Poznato je kakve su obaveze profesionalnog sportiste, a iz razgovora sa njima sam saznao da na Fakultetu za sport svi imaju razumevanje, što je veoma važno. Mislim da sam na pravom mestu“.

Koliko je za profesionalnog sportistu važno da stekne akademsko obrazovanje?

Veoma je bitno i to je razlog zašto sam se odlučio za ovaj korak. Ne traje karijera sportiste doveka, važno je razmišljati šta posle toga. Ja sam ceo život u sportu i nekako je bilo logično da upišem Fakultet za sport, jer je to najviše u sferi moga interesovanja“, istakao je Dangubić.

Na studijskom ste programu Trener u sportu. Znači li to da sebe u budućnost vidite kao trenera?

„Nisam siguran. Iskreno još uvek razmišljam da li ću ostati na ovom studijskom programu ili ću možda krenuti na Menadžment u sportu. Prva godina je praktično isto, tako da imam još vremena da odlučim. U svakom slučaju verujem da ću u svakom slučaju i po završetku karijere biti vezan za košarku, a diploma sa Fakulteta za sport će mi u tome sigurno pomoći“.

Kraj karijere je još uvek daleko. Ove godine na klupi Partizana je Željko Obradović, najtrofejniji trener u Evropi. Kako izgleda saradnja sa njim?

Pre svega za mene i sve igrače Partizana je velika čast što radimo sa Obradovićem. Ovo je jedinstvena prilika da učimo od najboljeg ne samo o košarci, nego i o stvarima van terena. Željko je veoma zahtevan. Daje 100 posto sebe na svakom treningu i to traži i od nas. Svi smo izuzetno motivisani i verujem da će se rezultati rada sa Željkom veoma brzo videti“, kaže Nemanja Dangubić.

Ispred Partizana je naporna sezona. Očekuje vas borba u ABA ligi i Evrokupu, u drugom delu sezone u domaćem prvenstvu i nacionalnom kupu.

Mlad smo tim. Ja sam sa 28 godina najstariji. Iskreno bio sam iznenađen kada sam to video. Imamo potencijal, ali pred nama je puno rada. Cilj je da iz utakmice u utakmicu rastemo i budemo sve bolji. Videćemo gde će nas to na kraju dovesti“, zaključio je Dangubić.