Još jednu priču o uspešnom usklađivanju sportske karijere i visokog obrazovanja ispričao nam je Davorin Vujović, rukometaš francuskog Kaena. Već nekoliko godina Davorin gradi internacionalnu karijeru u Francuskoj, ali to ga nije omelo da na Fakultetu za sport Univerziteta  „Union – Nikola Tesla“ ovog leta upiše četvrtu godinu na studijskom programu Trener u sportu:

– Sve to je zahvaljujući izvanrednom nastavnom programu koji je prilagođen aktivnim sportistima, ali i maksimalnom razumevanju svih profesora za trenažno takmičarske obaveze koje imam. Na taj način ne trpi ni moja rukometna karijera, ni obrazovanje što je zaista sjajno- počinje priču Davorin Vujović i dodaje:

– Želja mi je da igram rukomet dokle god mi to telo bude dozvoljavalo, a onda bih želeo da se posvetim trenerskom pozivu. To će mi zvanje i znanje koje ću steći na Fakultetu za sport u potpunosti omogućiti. Ideja mi je da radim sa decom, ali i da ne budem striktno opredeljen samo na rukomet.

Davorin je igrao u mlađim reprezentativnim kategorijama, pre Kaena nosio je dres još jednog francuskog prvoligaša – Bezansona, a po sopstvenom priznanju nije mogao ni da sanja da će se na ovako ozbljnom nivou baviti rukometom:

– Veoma je zanimljiva priča kako sam uopšte počeo da trenriam rukomet. Neime, moj otac me je poslao da treniram košarku kada sam imao šest ili sedam godina. Međutim, umesto da odem na košarku ja sam završio na rukometnom treningu, i to sasvim slučajno. Na ulazu u salu sam sreo nastavnika koji je bio rukometni trener, zapričao sam se sa njim i zbog njega otišao u drugu salu. Od tada se od rukometa nisam razdvajao. To je bio i ostao jedini sport koji sam trenirao i moja velika ljubav.

Pre sedam godina dobio je poziv banjalučkog Borca i priliku za veliki napredak koju je oberučke prihvatio. Učešće u SEHA ligi koja je sveojevremeno važili za treću po kvalitetu u Evropi doprinelo je da Davorin na sebe skrene pažnju stranih klubova. To je i dovelo do transfera u Bezanson.

– Prve godine sam se prilagođavao na sve novitete, novu zemlju, strani jezik, novi sistem igre i razumevanja rukometa. Ali, već druge sezone sve je to na terenu mnohgo bolje izgledalo. Prihvatio sam stil igre koji se u velikoj meri oslanja na fizikalije, a nakon dve sezone sam prešao u Kaen i veoma sam zadovoljan. Igram na poziciji levog beka i kroz čitavu karijeru mi je Nenad Perunčić bio idol. Iako je kratko vreme on igrao u Francuskoj i dan danas se o njemu ovde govori sa velikim poštovanjem. Ostavio je dubok trag, o njemu se priča kao o rukometnom božanstvu i mnogo mi je drago zbog toga – zaključio je Davorin Vujović.